Az önsegítés bibliája

2020. 16. 04., 8:40am
Divatos fogalommá vált és egyre több ember igénye az önismereti fejlődés.

Divatos fogalommá vált és egyre több ember igénye az önismereti fejlődés.

Virusmentes időszakokban épp’ ezért járnak pszichológushoz, coach-hoz vagy ezoterikus segítőhöz. Ám ezekben a vészterhes időszakban hogyan lehet mindezt a tudást a hétköznapokba is átültetni? Úgy, hogy a szószoros értelmében belekapaszkodunk Kolozsi Mariann Hozd ki magadból a legjobb éned! cimű könyvébe és egyfajta bibliaként forgatjuk. A kötet óriási segítséget nyújt abban, hogy a bezártság idejét mindenki saját maga önismereti fejlődésére szánja.

Manapság gyakran találkozni önsegítő kiadványokkal, azonban a Hozd ki magadból a legjobb éned! cimű kötet nem csupán egyszeri olvasmány. Nevezhetjük gyakorlati kézikönyvnek is, hiszen egy olyan komplex gondolatrendszert ad át, mely által bárki a pozitív változások sorát indíthatja el az életében.

Kolozsi Mariann coach és tréner kötete álbölcsességek helyett konkrét lépéseket, megoldásokkal javasol, melyek által mindenki ráláthat az élete tágabb összefüggéseire. A kiadvány célja nem kevesebb, mint az, hogy egy terápiás folyamatot pótoljon azoknál, akik nem tudnak egy személyes coaching folyamatban részt venni.

„Vannak külföldi ügyfeleim, akik a világ más pontjain élnek, ezért a rendszeres foglalkozás az ő esetükben nem lehetséges. Már évek óta rágták a fülemet, hogy írjak végre egy könyvet! – meséli a szerző - A végeredmény olyan lett, mint egyfajta biblia – a szónak abban az értelmében, hogy ajánlott rendszeresen forgatni, ha kihívással kerülünk szembe az életünkben, vagy felmerül egy-egy konfliktusos helyzet.”

Gyakorlati kézikönyv frázisok helyett

„Ez a könyv egyáltalán nem „szoft”. Sőt! Tömény, mély tartalommal bír. Akik eddig olvasták, három-négy oldalanként megálltak, annyi benne az emészteni való”, – mondja a kiterjedt ügyfélkörrel rendelkező tréner, akinek már most betelt a naptárja az idei évre.

A szerző világszerte tartott képzéseken fejlesztette magát és 2013 óta foglalkozik önismereti coachinggal,. Pályája kezdete óta olyan témák mozgatják, mint az örökölt családi minták, a nőiesség és az önbizalomfejlesztés. Másfél évig dolgozott ezen a könyvön, miközben arra törekedett, hogy az élet minden területén alkalmazható tanácsokat nyújtson.

Kolozsi Mariann mélyen hisz benne, hogy az önbizalom nem velünk született készség, hanem elsajátítható és ezáltal mindnki élete boldogabbá, teljesebbé válhat. Az olvasó a könyvben gyakorlati tippeket és feladatokat talál ahhoz, hogy elérje hőn vágyott sikert. Igy végre leszámolhat a gátló családi mintákkal, rájön, hogy miért nem működnek a párkapcsolatai, vagy épp megszilárdítsa a nőiességét.

Akár kezdőnek, akár már haladónak számít valaki az önismeret ösvényén, a kötetben mindenki talál neki szóló gondolatokat. Az egyes fejezetek ugyanis külön szinteken  mást és mást jelenthetnek az olvasónak. Ez a könyv nem egyszerhasználatos olvasmány, arra maga a szerző az élő példa:

 „Amikor végeztem az írással, elutaztam pihenni, és magammal vittem a kéziratot, hogy utoljára átnézzem. Legnagyobb meglepetésemre épp egy olyan fejezetnél nyitottam ki, mely szorosan kapcsolódott egy aktuális konfliktusomhoz. Tehát még nekem magamnak is segített a könyv! Azóta merem ajánlani bárkinek, ha elakad a dolgaival, hogy találomra üsse fel valahol. Talán épp azon az oldalon talál segítséget.”

A könyv elérhető a kolozsimariann.hu weboldalon, átvehető személyesen és megrendelhető akár külföldre is.