Az idei divatszín a bársonyos barack

2024. 15. 01., 9:06pm
Szinte minden más színnel jól mutat

 

2024 hivatalos színe, a Peach Fuzz, azaz a bársonyos barack.

A Pantone Intézet – mint eddig mindig - december elején ismertette 2024 hivatalos divatszínét, a PANTONE 13-1023, azaz a Peach Fuzz -t.

A bársonyos barack egy finom tónus. Ezért jól viselhető minden egyéb színnel, vagy önmagában is.

Az árnyalat jellemezője:

„Bársonyosan szelíd barackszín, melynek mindent átölelő szelleme gazdagítja az elmét, a testet és a lelket. Az együttérző és tápláló barack árnyalat, amely kiemeli a másokkal való együttlét iránti vágyunkat és az ebből fakadó érzéseket. A PANTONE 13-1023 Peach Fuzz egy új, lágy nézőpontot mutat be.”

Peach Fuzz (Forrás: Pantone Intézet)

Az év színének megválasztását hosszas, akár több évig tartó kutató-elemző munka előzi meg. A legmeghatározóbb forrás a színintézet szakemberei számára a négy nagy divathét: New York, London, Párizs, Milánó. Ezen kívül tanulmányozzák - többek között - a világ divatfővárosainak utcai divatját, valamint analizálják a zeneiparban, a filmvilágban, a médiában, a kortárs képzőművészetben uralkodó, illetve erősödő trendeket.

Továbbá kiterjed a figyelmük a turizmus vagy az autógyártás szegmenseire is. És még a világban zajló társadalmi-gazdasági folyamatok, a közhangulat, illetve a globális hatással bíró események is befolyásolják, hogy végül mely árnyalatra esik a választásuk. Harminc különböző nemzet úgynevezett színstandard csoportjai évente kétszer, egy titkos európai helyszínen összegyűlnek. Több napon keresztül előadásokat hallgatnak, vitáznak, mielőtt meghozzák döntésüket a következő év hivatalos trendszínéről.

„Sok zűrzavaron megyünk keresztül az életben, és szükségünk van egy olyan színre, amely táplál. Ez egy meleg és hangulatos árnyalat. És nagyon tapintható. Úgy érezzük, hogy ilyenkor nagyon fontos a tapinthatóság, hogy megérintsünk másokat, és magunk köré gyűjtsük őket” – nyilatkozta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet ügyvezető igazgatója, a CNN- nek. 

Tehát idén a bársonyos barack a trend szín. Nemcsak ruhákban jelenik meg, hanem kiegészítőkben, bútorokban, autókban és a minket ma körülvevő világban bárhol

A rózsaszín és a narancs kellemes keveréke adja a trendi színárnyalatot. 

Megjelennek az extremitások is

Hordhatod ellentétes színekkel (kék, zöld), mintás változatokkal, fehérrel, bézzsel, fehérrel, farmerhez, kiegészítőként, díszítő elemként, vagy ami neked tetszik.