Az idei Sziget két felvonásban - Második felvonás

2023. 10. 07., 6:59pm
Hogy jobban érezzük magunkat: Újdonságok, fejlesztések

 

A dekorációk, felülmúlják 2019- es évit, látványos és felejthetetlen lesz!

Kádár Tamás,a Sziget főszervezője a világszínvonalú zenei programok mellett, három fontos dolgot is kiemeltaz idei fesztivál fejlesztéseivel kapcsolatban. Újra visszatér a Szigetre az Art of Freedom, melynek célja, hogy feltűnő, elgondolkodtató, olykor lenyűgöző alkotások, térinstallációk vizuális erejével színesítse a Szabadság Szigeténekváltozatos világát.

Teljesen megújulnak a higiéniai blokkok, szinte az összes mobil-wc eltűnik a Szigetről, helyüket konténeres kulturáltabb angol-wc blokkok veszik át. Ezek takarítása is könnyebb.

„Tavaly sokat küzdöttünk a szokatlan szárazság miatti szálló porral, idén azonban több fronton is teszünk azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Egyrészt már tavaly év végén ’visszazöldítettük’ a Szigetet, ezzel eltüntetve a kiszáradás okozta hiányosságokat a füves talajon. A Fővárosi Önkormányzattal és Óbuda Önkormányzatával közösen dolgozunk azon, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, és szárazság esetén folyamatosan tudjuk biztosítani a Duna vizével a locsolást. Mindemellett egy új pormentesítő kezelést alkalmazunk a fesztivál teljes területén, melynek lényege, hogy az eljárás a levegőpáratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon - ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe” -mondta a jó hírt a főszervező.

Zöld törekvések: ez 2022-ben jól sikerült, idén folytatódik. A motoros járművek minimalizálása a cél. Városnyi embert kell kiszolgálni, ezért lehetőleg e- járművekkel szállítanak. A természetvédelmi területeket elzárják a Szigetezők elől, így nem rongálódnak.

A camping megújul, a sátor helyek célszerűbben lesznek kijelölve. Az ott hagyott sátrak hulladéknak számítanak, ezért telepített szállásokat is lehet választani, amik takaríthatóak, higiénikusabbak. Emellett sokféle szállást kínálnak a szórakozni vágyó érkezőknek.

Az is jó hír, hogy márciustól a jegyek biztatóan fogynak, könnyen előfordulhat, hogy ismét ki kell tenniük a megtelt táblát.

A vendéglátásról szólva Kádár Tamás elmondta, hogy a fesztivál területén kialakított blokkokban, ú.n. food courtokban bővül a nemzetközi kínálat A speciális étrendet kívánók is vásárolhatnak nekik megfelelő ételeket. A főszervező elmondta: úgy határozták meg az árakat, hogy a fesztivál nem lehet drágább a fővárosban megtalálható hasonló kínálatnál.

Emellett minden vendéglátóhely kínálatában kell lennie minimum egy ú.n. budget food-nak, maximalizált, 2.500 Ft-os árral. A food courtok üzemeltetésében kiemelt szempont idén is a fenntarthatóság. A vendéglátók 80 %-a legalább két vegetáriánus főételt fog kínálni, 40 % feletti lesz a vöröshúst egyáltalán nem kínáló partnerek aránya.

Utazás a Szigetre: Ez nem csak Budapesten belül érdekes, hanem a belföldről és  külföldről érkezők számára is kialakították.

És még számos újdonság vár, fedezd fel idén is a Szigetet!

https://szigetfestival.com/