Az ellenállhatatlan kávé

2020. 27. 05., 1:05pm
A Costa kávét, a Coca-Cola HBC, Magyarországra is elhozza! Az európai országok között hazánkban az elsők között lesz elérhető a The Coca-Cola Company által tavaly megvásárolt Costa márka.

A kávét a Coca-Cola HBC Magyarországra is elhozza! Az európai országok között hazánkban az elsők között lesz elérhető a The Coca-Cola Company által tavaly megvásárolt Costa márka.

A 28 országban jelen levő Coca-Cola HBC magyarországi vállalata a Costa kávé számtalan termékújdonságát vezeti be otthoni, elviteles és munkahelyi fogyasztásra egyaránt.

„Az egyedülálló Costa márka bevezetésével meghatározó lépést teszünk a termékportfóliónk és az üzleti eredményességünk továbbépítésére. Nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól vevőpartnereinken keresztül otthoni Costa kávéélményt nyújthatunk a fogyasztóinknak. Szorosan együttműködünk vevőpartnereinkkel – kávézókkal, bárokkal és szálláshelyekkel – azért, hogy az újranyitást követően a Costa kávé a lehető legtöbb helyen elérhető legyen. Ezzel a lépéssel megerősítjük, kiszélesítjük, és még rugalmasabbá tesszük termékportfóliónkat, valamint megmutatjuk, hogy mind a 28 piacunkon hosszú távú terveink vannak a Costa márkával” – mondta Zoran Bogdanovic, a Coca-Cola HBC vezérigazgatója.

A Coca-Cola HBC a kávékeverékek (blendek), különböző kiszerelések és egyedi szolgáltatások széles választékával teszi a Costa-élményt a legjobb kávéélménnyé.

A portfólióban elérhető lesz őrölt pörkölt szemes kávé és többféle kávékapszula is. A vállalat ugyanakkor páratlan ízű italokat kínáló kávégépeket, magas színvonalú barista képzéseket, valamint technikai támogatást és szervizt is biztosít vevőpartnerei számára.

A bevezetés nem érinti a franchise üzleteket, új egységek megnyitását sem tervezi a vállalat, ugyanakkor a jelenleg is működő Costa kávézóknak fontos szerepe lesz a márkaismertség tovább növelésében és erősítésében.

„A Costa Coffee küldetése, hogy inspirálja a világot a kiváló kávé szeretetére. A mai termékbevezetésünkkel, a Coca-Cola HBC európai disztribúciós hálózatával és a mi kávés szakértelmünkkel közösen felrázzuk és újraírjuk az európai piacot. A teljes termékportfóliót Gennaro Pelliccia, a Costa kávémesterének neve fémjelzi. Emellett világszerte minden Costa kávé készítéséhez kizárólag Rainforest Alliance minősítéssel rendelkező kávészemeket használunk. A mostani, kihívásokkal teli környezetben izgatottan várjuk, hogy új formában is elhozzuk a Costa kávé élményét, legyen szó bármely fogyasztási alkalomról.” – tette hozzá Jill McDonald, a Costa Coffee vezérigazgatója.

„Nagyon vártuk már ezt a pillanatot! A Costa kávé bevezetésével lehetőségünk nyílik arra, hogy egy újabb kiemelkedő minőségű márkán keresztül még több fogyasztási alkalomra kínáljunk italt a fogyasztóinknak. Jól felépített infrastruktúrával, tapasztalattal és tudással rendelkezünk a kávé kategóriában, és bízom benne, hogy a Costa segítségével még szorosabbra fűzhetjük együttműködésünket kereskedelmi partnereinkkel minden csatornában” – mondta Békefi László, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezető igazgatója a hazai bevezetés kapcsán.

Bővebb információ:

https://hu.coca-colahellenic.com/hu/m%C3%A1rk%C3%A1k/fedezd-fel-m%C3%A1rk%C3%A1inkat/costa-coffee/

Costa Coffee

A Londonban, 1971-ben az olasz Segio és Bruno Costa testvérpár által alapított Costa Coffee 31 nemzetközi piacon érhető el. A hálózat Nagy-Britanniában és Írország Egyesült Királyságában több mint 2700 üzlettel rendelkezik, míg világszerte több mint 1200 kávézót számlál.   Nagy-Britanniában és Írország Egyesült Királyságában a Costa hálózata nő a leggyorsabban és büszkék vagyunk arra, hogy nemzetünk kedvenc kávézója lehetünk. 2010 és 2019 között 10 egymást követő évben elnyertük a Allegra Strategies “A legjobb kávézó lánc márka az Egyesült Királyságban és Írországban” címét.  

Az Egyesült Királyságban és világszerte egyaránt különösen fontos számunkra, hogy támogassuk közösségeinket. Ezért hoztuk létre a Costa Foundation-t, amely regisztrált jótékonysági szervezetként segíti a gyermekek jobb életesélyeit a kávétermesztéssel foglalkozó közösségekben. Segítjük őket abban, hogy biztonságos és minőségi oktatásban részesülhessenek. Eddig a Costa Foundation több mint 80 iskolai projekt támogatásán keresztül több mint 75 000 gyermek életét tette jobbá. Az Egyesült Királyságban működik egy közösségi programunk is, amelyen keresztül a kollégáink önkéntesként, szabadidejükben helyi jó ügyekért tevékenykedhetnek, illetve lehetőség van arra is, hogy a közösségek tagjait meghívják a kávézóinkba.

2011-ben a Costa Coffee megvásárolta Coffee Nationt, amely most már Costa Express néven ismert. Mára a Costa Express megtalálható kilenc nemzetközi piacon, több mint 8500 kávébárt működtetve az Egyesült Királyságban, és több mint 1000-et világszerte. A híres Mocha Italia ízünket büszkén szolgáljuk fel üzleteinkben, ahol friss tej hozzáadását követően egy isteni meleg kávéval a kezükben távozhatnak fogyasztóink.  2019-ben a The Coca-Cola Company lezárta a Costa Limited felvásárlását.

Coca-Cola HBC Magyarország

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a 600 millió fogyasztót kiszolgáló és 28 országot átfogó Coca-Cola HBC AG csoport tagja. A dunaharaszti székhelyű, Magyarországon két palackozó-üzemet működtető vállalat 1.050 dolgozót foglalkoztat, teljes tevékenysége során pedig közel 13.000 embernek biztosít munkát. A Coca-Cola Magyarország eddig 120 milliárd forintot fektetett be hazánkban.  A társaság az egyik legjelentősebb magyar élelmiszer-feldolgozó, termékeit 26 országba exportálja. Az üdítőitalok előállításához használt alapanyagok közel kétharmadát belföldi szállítók biztosítják.

Az elmúlt évek folyamatos termékfejlesztésének köszönhetően a Coca-Cola HBC Magyarország ma már több mint 100-féle alkoholmentes italt kínál fogyasztóinak: a szénsavas üdítőitalok (Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola zero, Coca-Cola zero lemon, orange és vanilla, Coca-Cola zero koffeinmentes, Fanta, Fanta zero, Sprite, Sprite zero, Kinley, Royal Bliss), a természetes ásványvizek (NaturAqua, Römerquelle), az ízesített vizek (NaturAqua Emotion), innovatív vizek (Smartwater), gyümölcslevek, nektárok és gyümölcsitalok (Cappy, Cappy ice Fruit, Cappy Pulpy, Cappy Junior, Cappy Smoothie, Cappy+), jeges teák (Fuzetea, Fuzetea zero), sportitalok (Powerade), valamint a növényi italok (AdeZ) egyaránt részét képezik a választéknak. A társaság prémium szeszes italokat is forgalmaz, többek között a Rézangyal, Jack Daniel’s Finlandia, Bacardi, Famous Grouse, Campari márkákat értékesíti. 2020 májusától pedig a Rainforest Alliance minősítéssel rendelkező Costa Coffee is bekerült a teljeskörű italgyártó vállalat portfóliójába.