Az apró gesztusok nagysága

2018. 16. 10., 5:10pm
A Fehér Bot Napján, a látássérültek nemzetközi világnapján adták át az első Arany Bot Díjat négy kategóriában.

A Fehér Bot Napján, a látássérültek nemzetközi világnapján adták át az első Arany Bot Díjat négy kategóriában. A zsűriben a Buláke és a Lions Club képviselői, illetve közéleti személyiségek is helyet foglaltak.

A Bízz Vakon! Közhasznú Egyesület a díjjal szeretné felhívni a figyelmet, hogy felismerjük, vak és látássérült társainknak akár egy apró gesztus is lehet hatalmas segítség. Egészen májustól augusztus végéig országosan várták az ajánlásokat. Olyan cégeket, civil szervezeteket és magánszemélyeket lehetett jelölni, akik az utóbbi időben valamilyen módon hozzájárultak a látássérültek életkörülményeinek javításához.

A díj zsűrijében a Buláke alelnöke, Jenei András, a Lions Club II. alkormányzója, Boronkay Gusztáv, a Bízz Vakon! Közhasznú Egyesület képviseletében Balogh Anikó és a zsűri látássérült tagja, Kiss Elemér mellett Scherer Péter színművész és a Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy énekese foglalt helyet.

Kovácsné Tornai Andrea hosszú évek óta segíti látássérült kolleganője munkáját és mindennapjait, magánszemély kategóriában ő vehette át a díjat.

A civil szervezetek közül a zsűri döntése alapján a Mozdulj! Közhasznú Egyesület részesült az elismerésben. Az egyesület fő missziója a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, ezen belül különösen a fogyatékkal élők és nem fogyatékkal élők részére közös megmozdulások, kulturális és sportrendezvények, túrák szervezésén keresztül.

Nyolcadik éve szervezik meg látássérülteknek a Balatonkerülő kerékpáros tandemtúrát. A vállalati díj nyertese a Láthatatlan Futást szervező Decathlon.

A különdíjat a közönség szavazat alap Nagy Vendel író kapta.

A díjátadót a Premier Kultcaféban rendezték meg, háziasszonya Kelemen Henrietta modell, televíziós műsorvezető volt.

Fellépett Krizbai Teca, látássérült énekesnő is.

Az Arany Bot Díj szervezői elmondták, a díj átadásával egy olyan hagyományt igyekeznek létrehozni, amely méltó elismerése lehet a látássérülteket segítő magánszemélyek, civil szervezetek és vállalatok önzetlen munkájának.