Az almában rejlik Bódi Sylvi titka

2021. 03. 11., 1:58pm
Komolyan veszi azt a régi mondást Bódi Sylvi, hogy „minden nap egy alma az orvost távol tartja”.


A modell, aki aranykalászos gazda minősítéssel is rendelkezik, annyira szereti az almát, hogy minden napját azzal kezdi. Sőt, a hideg időben, a kerti munkák közepette, még az alma más formájának jótékony hatását is igénybe veszi. Nemrég egy almásgazdát is meglátogatott, hogy megnézze, honnan jön kedvenc gyümölcse.

„Nagyon régi szokásom már, hogy minden reggel, a reggelim előtt megeszek egy fél almát. Már nem is emlékeszem mikor kezdtem, de valahogy ragaszkodom ehhez a reggeli rutinhoz. Mert tudom, hogy számos jótékony hatása van ennek a gyümölcsnek. A saját kertemben is van egy almafa, amit igyekszem bio módon gondozni.” – árulta el Bódi Sylvi, aki nemrég egy Zala megyei almásgazdához is ellátogatott.

Sylvi nem csak látogatja a gazdákat érdeklődésből, hanem aktívan gyakorolja is a kertészkedést. Már a második szezonon van túl saját veteményesében, ahol nem csak friss zöldséget termeszt, hanem fel is dolgozza azt.

A zöldséges.com is régi rajongója Sylvinek. Sylvi Facebook oldalán lettek figyelmesek arra, milyen elköteleződéssel beszél a háztáji gazdálkodásról. Így egymásra találva látogatott el Kulcsár Gáborhoz, aki nagyon meglepődött a szupermodell látogatásán. Amikor Sylvi bemutatkozott neki, először csak azt hitte Gábor, hogy nagyon hasonlít a hölgy Sylvire, majd a látogatás végén ittak egy pertut is Gábor alma pálinkájából.

A modell bejárta Kulcsár Gábor hatalmas alsószenterzsébeti birtokát: a traktorozás és az almafajták kóstolása közben megtudta, az idei fagyok az oka igazán annak, hogy rekordszinten vannak a gyümölcs árak.

A zöldséges.com által készített videóból, Az almák háborújából kiderül: ha termelőktől közvetlenül vásárolunk, mégsem kell horror árakat fizetni az almáért. Sokszor még úgy is lényegesen a kiskereskedelmi ár alatt juthatunk hozzá egyenes forrásból a termékekhez, ha arra rárakódik a szállítási díj. Almára márpedig minden háztartásban szükség van, ráadásul nem csak a vitaminszintünk magasan tartása miatt.

„Nyersen szeretem legjobban elrágcsálni az almát, bár néha szoktam almás-mákos sütit is csinálni, de ez nagyon egyszerű és csak egészséges összetevők kellenek hozzá. Ki is szoktam préselni, úgy is nagyon szeretem” – mesélte Bódy Sylvi.

Keveset költünk zöldség- és gyümölcsfogyasztásra
Érdekesség, hogy a magyarok több mint fele heti 3 ezer forintnál kevesebbet költ zöldség- és gyümölcsfogyasztásra. Ez népegészségügyi szempontból is aggasztó adat. Ha azonban a magyar gazdák kiaknáznák az internet adta lehetőségeket, jóval többen és többet vásárolnánk tőlük, mint a szupermarketek polcairól.

 A zöldséges.com, magyar startup alapítói a fejükbe vették, hogy digitalizálják a vidéki termelők kínálatát, mielőtt még teljesen ellehetetlenülne a helyzetük. A közvetlenül, interneten keresztül történő vásárlásnak bőven lenne létjogosultsága, hiszen már mindenki rendelkezik okostelefonnal, a gazdáknak viszont ezt meg kell tanulni. A zöldséges.com-nál épp ezért készítik lelkesen YouTube-csatornájukra az oktatóvideókat a rendszer használatáról, ami 15 perc alatt elsajátítható. Olyannyira, hogy a termelők akár a szomszédjaiknak is átadhatják a technikáját, elérve, így közösen spórolnak a szállítási költségen. Budapesten ma már 5000 db kiszállítást végeznek az erre szakosodott webshopok naponta, a termelői ár többszöröséért. Lassacskán itt az ideje termelőként az internet adta lehetőségeket is kihasználni.

https://www.youtube.com/watch?v=fyaHjH691L0&t=5s