Art Deco safari az inspiráció

2019. 11. 12., 8:55pm
Az ellentétek harmóniája kapott újabb értelmezést a 2020 tavaszi/nyári KATTI ZOÓB kollekcióban, amely a Budapest Central European Fashion Week-en mutatkozott be, és a Marie Claire Fashion Days-en is

Az ellentétek harmóniája kapott újabb értelmezést a 2020 tavaszi/nyári KATTI ZOÓB kollekcióban, amely a Budapest Central European Fashion Week keretein belül mutatkozott be, és a Marie Claire Fashion Days-en is nagy sikert aratott.

A pompás couture elemekkel is gazdagított prêt-à-porter öltözéksor inspirációja az art deco safari eklektika: a geometrikus minták és az organikus, absztrakt, valamint az állat motívumok izgalmas szembenállásából születik.

Ismét főszerepet kap a KATTI ZOÓB-féle, ikonikus, négyzet alapú art deco logó, amely ezúttal egy másik erős figurális elemmel, a korábbi kollekciókban már jelentkező fekete párduc mintával találkozik.

A safari hangulat a ’90-es éveket felelevenítő, aktuális trendre, az állatminta életteli reneszánszára is reflektál, ugyanakkor a rendhagyó mintapárok ismét összegzést adnak a több mint 25 évre visszatekintő márka szimbólumvilágáról.

A kollekció egyik fűszere a finom viszkóz dzsörzé anyag, amely a KATTI ZOÓB felfogásában - az art deco safari nyomott mintájával kiegészítve - egy mindennapokra szóló terméksorban kel új életre, pólók, body-k, rövid és hosszú ruhák formájában.

A lebegés, a lágyság is alapfogalommá válik a selyem muszlinok által, ugyanakkor újabb kettősség fogalmazódik meg a légies textilek mellett az art decora jellemző brokátos anyagok és a ropogós, volument adó technikai anyagok alkalmazásával.

A szembenállásból fakadó kiegyensúlyozottság a kollekció színvilágában is életbe lép: a palettán a safari árnyalatok, a meleg földszínek, a törtfehér, a bézs, a drapp és a kávébarna mellett a hűvös szürke, a fekete, a szürkéskék, valamint a fémszínek, az arany és az ezüst is jelen vannak, amelyek a ’90-es évek diszkóvilágát is megidézik.

Az eklektikára épülő, nagyvárosi szellem egy sor bőrből készült kiegészítőt is életre hívott: a Kovács Helga által tervezett darabok között övre illeszthető övtáskák, telefontartók, kistáskák és hátizsákok is megtalálhatóak.

A kollekció alapanyagai egytől egyig korábbi szezonokra tekintenek vissza, és most újjászülettek a KATTI ZOÓB 2020-as tavaszi/nyári öltözéksorban.

A márka, közel 30 éves működése alatt olyan nagy és sokszínű értéktárat hozott létre, amelyből - szinte bármelyik - aktuálisan tud illeszkedni a jelenhez és érdekes, friss értelmezéseket képes teremteni, és érdekes együttállások keletkeznek.

Nem arról szól ez a kollekció, hogy most kitaláltuk, hanem elővettünk egy sereg modellt, ami nálunk volt és annak új értelmezése született. Van benne egy erős eklektika, ez az Afrika hangulat, a safari hangulat..  európai módon.

 

Katti Zoób: Christmas Shopping Days

- „Idén is részt veszünk a ’Budapest Fashion and Design Nights’-on, aminek keretein belül különleges karácsonyi kedvezményekkel és hétvégi nyitva tartással várjuk kedves vásárlóinkat.

Szeretnénk, ha mindenki megtalálná a saját vagy szerettei számára szóló különleges karácsonyi ajándékait!

Kövessétek az eseményt, ahol minden nap, különböző ajándék ötleteket adunk, így próbálunk segíteni az ünnepi készülődésben!

#KattiZoóbChristmasGift

Esemény dátuma:
December 12-15 között.

Nyitvatartás:
December 12-13-án, 10:00 -18:00-ig.
December 14-15-én, 10:00 -16:00-ig.

Esemény helyszíne:
Budapesti üzlet
1055, Budapest Szent István krt. 17., 28-as kapucsengő.
(Üzlet bejárata az udvarból nyílik).