Arcképek és villanások

2021. 30. 11., 7:55am
Egy rendhagyó matiné keretein belül került sor Juhász Előd legújabb könyvének bemutatójára

 

Juhász Előd és a Hot Jazz Band

Egy rendhagyó matiné keretein belül került sor Juhász Előd legújabb könyvének bemutatójára a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában.

A múltat, történelmünket, annak művészi kiteljesedésit nemhogy eltörölni nem lehet, elfeledni sem — a mai napig e  gondolat mentén él és tevékenykedik a 83 éves Juhász Előd. Változatlanul hisz az értékmentésben, a régről előhívott gondolatok, események serkentő továbbélésében. Ám jelen történései is roppant érdeklik és friss interjúi rendszeresen hallhatóak a katolikus rádió hullámhosszán.

Juhász Előd a múltbeli történésekből táplálkozó könyvei rendre a Nap, illetve a Kairos Kiadó gondozásában jelennek meg. A Román Csarnokban bemutatott Emlékek zene közelben 2. kötetet az utóbbinak köszönheti a nagyközönség. A szerző a könyv Arcképek című részében 65 korszakos jelentőségű művésszel kapcsolatos emlékét idézi fel Alföldi Róberttől Wolf Péterig, Maurice Andrétől, André Wattsig. A Villanások innen-onnan című fejezetben pedig Juhász Előd az életének néhány feledhetetlen percére pillant vissza.

A remek hangulat fokozásáról a Kossuth-díjas Hot Jazz Band gondoskodott, a könyvbemutató végén pedig meg lehetett vásárolni a két kiadó könyveit.

Fotó: Temesi László