Annyira valósághű, hogy ki sem akarsz jutni belőle!

2022. 25. 01., 3:03pm
Oscar-jelölt mesterek is dolgoztak az új grandiózus szabaduló szobán. Egyelőre folynak a tesztelések, de január végén nyitnak.


Az Azték sírkamra kialakításán több mint száz külföldi és magyar szakember dolgozott egy éven át. A játékosoknak igazi azték és maja indiánok adják a segítséget eredeti nyelven, az azték és maja őshazában felvett filmen. A felvételeket ősi maja áldozó barlangban, maja templomokban, áldozati helyszíneken, dzsungelben és romvárosokban rögzítették. Tehát minden érzékszervre ható fordulatos, agy tornáztató kalandra számíthatnak a játékosok.

2022. január 30-án nyit Budapest legújabb és eddigi legnagyobb beruházással készült szabaduló szobája a VII. kerületben.
Egy jó szabaduló szobába belépni olyan, mintha egy másik univerzumba nyitottunk volna be. Az escape-játékok sikeressége talán nemcsak úgy mérhető, hogy 60 percen belül meg tudjuk oldani a feladványt, hanem úgy is, ha egy órára teljesen elfeledkezhetünk a valóságról, annyira autentikus és izgalmas a szoba berendezése.

A Neverland mindkét feltételnek megfelel, sőt, jócskán túlteljesítette az elvárásainkat. No, de hogy mi köze van Mel Gibson Apocalypto c. filmjének sminkmesteréhez a Neverland egyik legnépszerűbb szabaduló szobájához, és hogy mennyi eltérő foglalkozású ember vett részt az Azték sírkamra szoba elkészítésében? Olvass tovább, és kiderül!

A csapatmunka nemcsak a kijutáshoz szükséges
Aki volt már szabaduló szobában, tudja, minél jobban összedolgoznak a játékosok és egy emberként mozognak együtt, annál ügyesebben képesek venni az akadályokat. A Dohány utcai Neverlandban azonban a szabaduló szobák elkészítése is egy profi csapatmunka eredménye. A legkülönbözőbb foglalkozású szakemberek vetek részt, kedve a robotikával foglalkozó mérnökön át a filmipari szakembereken keresztül (például Mel Gibson Apocalypto filmjének volt a fő sminkmestere) egészen az utazásszervezőkig, tűzvédelmi szakemberekig vagy füstgép specialistákig. Már csak a páratlan összetételű csapatnak köszönhetően is garantált a szórakozás a Neverland szabaduló szobáiban. Főleg, hogy szakmai tudáshoz lehetetlent nem ismerő kreativitás és munkabírás is társult.

A bőség zavara
A Neverlandban több izgalmas szabaduló szoba közül is lehet választani. Az igazán bátraknak a Zárt osztályt ajánljuk, a Nagy vadnyugati rablás - többek között - a western-filmek szerelmeseinek való, a Mágus próba pedig könnyen a Harry Potter-rajongók favoritja lehet.

Nagy Alexandra színésznő 

A mi kedvenc szobánk az Azték sírkamra, ahol minden annyira élethű és autentikus, hogy tényleg úgy érezzük magunkat, mintha Dél-Amerika őserdőinek legmélyén barangolnánk, távol a civilizációtól. Miután pedig felocsúdunk a csodából, hogy mennyire varázslatos helyre csöppentünk, hamarosan arra is ráébredhetünk, mennyre izgalmas feladat vár ránk a szobában.

Ilyen szabaduló szoba-élményben még nem volt részed
Persze, a szórakozás tekintetében sok múlik azon is, hogy milyen társasággal próbálsz kijutni egy szabaduló szobából. Ennél talán fontosabb, hogy mennyire van profin megcsinálva a hely, ahova hatvanpercnyi időre vagytok bezárva. Az Azték sírkamra felépítését egy többhónapnyi, kontinenseken átívelő munkafolyamat előzte meg. Csak, hogy néhány példát említsünk: Mexikóban, Guatemalában és Franciaországban is készítettek kellékeket a szobához, sőt, még Mel Gibson Apocalypto filmjének sminkmestere, a kétszeres Oscar-díj jelölt Vittorio Sodano is dolgozott a Neverlandnek.

Josep Zara

„A szoba népszerűsítéséhez készült reklámot Guatemalában, Belize-ben és itthon is forgattuk. A kisfilmbe dél-amerikai őslakos embereket vontunk be, akik közül többen csak a helyi nyelvet beszélik. A tengerentúlon, a dzsungel közepén, egy hónapon át forgattunk, messze a civilizációtól” – tudtuk meg Josep Zarától, a Neverland CEO-jától.

Főként azoknak ajánlott, aki nem „félősek” és kedvelik a misztikumot. A szobában minden olyan, mintha a letűnt azték birodalomból származna, semmilyen modern eszközzel nem találkozhatunk, kivéve az exit lámpát. A játéktérben a dzsungelben megtalálható növényekből és fákból kinyert illóolajok illatoznak, azték zenét, a dzsungel és a szertartások neszeit lehet hallani.

Ahogyan Josep elmondta: más szabaduló szobában a játékmester ad segítséget a játékosoknak, ha elakadnak, itt egy azték főpap, vagy egy azték elátkozott kislány segít- Egyéb útmutatást pedig azték és maja indiánok adnak, akik saját nyelvükön szólalnak meg a játékban. Ezeket a felvételeket az azték és maja őshazában rögzítették.

Az azték szabaduló szobából akkor lehet kijutni, ha a játékosok megszerzik a dzsungel mélyén lévő elátkozott sírkamrából az ősi gyógyító kristályt, máskülönben feláldozzák őket a napistennek.

Kijutottál? Az élmény itt még nem ér véget

A játék után a vendégek egy azték pohárból ihatnak speciális koktélt, amit a Neverland bartenderjei fejlesztettek ki, olyan alapanyagokból, amiket az aztékok is előszeretettel használtak. Mivel a Neverlandban nemcsak szabaduló szobák, hanem egy bár is van, a játékon kívül enni-inni is lehet.

Például az azték szabaduló szobához passzoló mexikói ételeket, így olyan fantasztikus élményben lehet részünk, amiért érdemes máskor is visszamenni a Neverlandbe.