Ahol a szükség, ott a segítség!

2019. 16. 12., 11:45am
Advent harmadik szombatján, a Vörösmarty téri karácsonyi vásár adománygyűjtő sátrában JÓTÉKONY PÁLINKÁZÁSRA került sor.

Advent harmadik szombatján, a Vörösmarty téri karácsonyi vásár adománygyűjtő sátrában JÓTÉKONY PÁLINKÁZÁSRA került sor.

A  különleges eseményt a  „Hungarikummal a felvidéki Sólyom Gyermekei Nyári táborért!” címmel, a Kárpátmedencében élő, magyar gyerekek táboroztatásának elősegítése érdekében rendezték meg.

A jó hangulatú délután megszervezését a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége vállalta magára. Hozzájuk csatlakozott a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete, valamint a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete is.

Az  adománygyűjtésről Bán Teodóra, a BFTK ügyvezető igazgatója, Szalay-Bobrovniczky Vince, az esemény fővédnöke, helyettes államtitkár, Bögi Pathó Melinda, az esemény védnöke, a felvidéki Zalaba község polgármestere és Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke tartott tájékoztatót.

A Vörösmarty téri jótékonysági pálinkázáson a tüzes nedűt a világ legnagyobb, 32 literes, rekorder pálinkás poharából lehetett megkóstolni.

Pénzadományáért cserébe mindenki egy pálinkás poharat kapott ajándékba. Az eseményen az Agyagbanda Zenekar, Hábel Csege, Hábel Ferenc, Hábel Fruzsina, illetve a Pásztor Dalárda, valamint Sáfár Mónika, Teremi Trixi színművész és Zsákovics László énekes működött közre. 

További adományok utalása a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége OTP 11704007–22040932 számlaszámra történhet.

Kérjük, hogy a közlemény rovatban tüntesse fel: Sólyom gyermekei

Fotó: Lantai József