ART MARKET BUDAPEST 2020

2020. 20. 10., 11:22am
Széles összefogással a hazai képzőművészet támogatása és a közönség magas színvonalú kiszolgálása a szervezők célja.

Széles összefogással a hazai képzőművészet támogatása és a közönség magas színvonalú kiszolgálása a szervezők célja.

A 10. Art Market Budapest nemzetközi képzőművészeti vásár 2020. október 22-25. között, fokozott biztonsági intézkedések mellett, nyitja meg kapuit Budapesten a kortárs művészet iránt érdeklődő hazai és nemzetközi közönségnek. A járványhelyzet ellenére 20 ország művészeinek munkája látható majd.

A tavalyi esemény összefoglaló videója: https://www.youtube.com/watch?v=3wWf21DFsUQ&feature=emb_logo

A szervezők üzenete:

Örömmel várjuk önt 2020. OKTÓBER 22-25. között. Az ART MARKET BUDAPEST látogatói és kiállítói egészsége védelmében a járványügyi hatóságok előírásaival és ajánlásaival összhangban felkészült a szükséges biztonsági intézkedések életbe léptetésére.

Biztonságos műélvezet

2020-ban a látogatók és a résztvevők egészségének védelme prioritást élvez, ezért megnyugtatják a művészetet kedvelő közönséget, a részvétel biztonságos lesz.

A szervezők, a művészeti kiállításokra vonatkozó iránymutatásoknak és a CAFé Budapest Fesztivál által részletesen kidolgozott protokollnak megfelelően szigorú eljárásrendet alakít ki a színvonalas kultúrafogyasztás érdekében.

A nemzetközi tapasztalok alapján, október 22 – 25-ig, a budapesti közönségnek is lehetősége nyílik a biztonságos válogatásra a kortárs művészeti összeállításból

Nyitva tartás:

Millenáris B-C épület

Csütörtök (október 22): 11:00-19:00
Péntek (október 23): 11:00-21:00
Szombat (október 24): 11:00-19:00
Vasárnap (október 25): 11:00-19:00

Kiemelt cél a hazai képzőművészet támogatása

A magyar művészeti galériák közül több mint húsz lesz jelen a kiállításon és vásáron. Ez jelentősen nagyobb, mint az eddigi részvétel, és nagyobb a részt vevő művészek száma is. Ennek köszönhetően ilyen választék még nem volt a magyar kortársalkotásokból. Vannak visszatérők és vannak új kiállítók, természetesen.

A művészetei egyetemek jelenlétével helyet kapott az új generáció is.

Art Market Budapesten kiemelt törekvésünk a legfiatalabb generáció művészeti élményhez juttatása. A B. Braun támogatásának köszönhetően, az Art Market Budapest 2020-ban is biztosítja az óvodák és iskolák számára a művészetpedagógiai programokat.

Fotó: Pataki Ági (Random)
#AMB2020 #bemorecontemporary #budapest

30 (thirty)FREE  

Az Art Market Budapest kezdeményezésére és szervezésében a vásár kísérőeseményeként minden évben valamely kiemelt téma köré rendezve művészeti program jön létre Budapesten

A 2020 októberében 30 (thirty) FREE címen létrejövő művészeti program az egykori szocialista blokk alkotói és művészeti szakemberek bevonásával emlékezik meg a kelet-európai politikai és társadalmi rendszerváltás 30. évfordulójáról és az 1989-90-ben lezajlott rendszerváltás művészeti hátteréről. Az Art Market Budapest 2020 kiállítóinak közreműködésével bemutatott értékes művészeti válogatás mellett a vásár által létrehozott INSIDE ART művészeti konferencia tematikus napot szentel a régió művészeti életét jelentősen befolyásoló társadalmi esemény 30. évfordulójának.

STANDBY

 – készenlét. Várakozó létállapot egy bizonytalan szituációban.

A kiállítás járvány miatt korlátozott lehetőséghez jutó 20 – 20 alkotó munkáira igyekszik felhívni a figyelmet, és fejet kíván hajtani az egészségügy dolgozói előtt.

A köztéri kiállítás formájában a Világörökség részét képező Andrássy út legszebb terén, a Kodály köröndön bemutatott tárlat anyaga, pontosabban a válogatásban szereplő eredeti műtárgyak az Art Market Budapest helyszínén is kiállításra kerülnek.

Az Art Market Budapest jóvoltából, a járvány következtében egzisztenciálisan is rendkívül hátrányos helyzetbe került művészek támogatása érdekében így megteremtődik az alkotások széles közönség előtti bemutatásának és értékesítésének lehetősége is.

be.more.contemporary

Olyan partnerek találkozásából született ez a különleges művészeti program, akik számára a kiváló minőség, az újító szándék és az értékek közvetítése melletti elkötelezettség a működést alapvetően meghatározó fogalmak.

2020 októberében a JCDecaux által biztosított hirdetési felületeken az Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítás és vásár szakmai közreműködésével kortárs műalkotásokról készült nagyméretű fotók jelennek meg Budapest központi terein, forgalmas tömegközlekedési csomópontjaiban. Az így létrejövő különleges köztéri kiállítás rendkívüli intenzitással és hatékonysággal teremt kapcsolatot a kortárs képzőművészet és a széles közönség között.

A legtávolabbi kihelyezési pontokat figyelembe véve összesen mintegy 10 kilométeren át húzódó tárlatot különösen izgalmassá teszi, hogy az azon szereplő alkotások az Art Market Budapesten 2020. október 22-25. között eredeti formájukban is megtekinthetőek és megvásárolhatóak a budapesti Millenáris kiállítási csarnokaiban.

A világ egyik elsőszámú közterületi médiavállalatának illetve a közép- és kelet-európai régió vezető művészeti vásárának példaértékű összefogása százezrek számára teszi könnyen hozzáférhetővé, szinte a hétköznapok részévé a kortárs képzőművészet közelségét és a műalkotások élvezetét.

A BE.MORE.CONTEMPORARY kiállítás az Art Market Budapesten kiállító Einspach Fine Art, Erdész Galéria&Design, Godot Galéria, Horizont Galéria, Léna & Roselli Galéria, és  Neon Galéria közreműködésével a következő művészek alkotásait mutatja be: Ezer Ákos, Makai Mira Dalma, Botos Péter, Bukta Imre, Pintér Dia, Horváth Ádám, Incze Mózes, BOLDI, Hencze Tamás, Robitz Anikó.

Az alkotások megtekinthetőek:

 -az Art Market Budapest keretében – 2020. október 22-25. között.

- köztéri kiállítás formájában – 2020. október 1-31. között,
 

ART PHOTO BUDAPEST

Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására tucatnyi kiállítási standon tekinthető meg, nem önálló kiállítási csarnokban.

A fotóművészeti vásár kiállítóinak egy része ezúttal az ART MARKET BUDAPEST ’Art Galleries’ szekciójának kiállítási terében kapott helyet. Akik idén az utazási korlátozások miatt személyesen nem tudnak részt venni,, az ART MARKET BUDAPEST VIRTUAL néven létrehozott online kiállítótéren látatóak..

Az ART PHOTO BUDAPEST 2014-ben jött létre az ART MARKET BUDAPEST képzőművészeti vásár fotószekciójaként, majd vált később az alapító vásár önálló társrendezvényévé, Kelet- és Közép-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárává. Az ART PHOTO BUDAPEST 2021-ben újra önálló kiállítótérben várja majd a kiállítókat és az érdeklődőket.

INSIDE ART

Szakmai nap online formában. Szintén a nemzetközi kapcsolatok eszköze  a kiállítási napjain és helyszínén INSIDE ART címen szervezett nemzetközi  művészeti és műtárgy piaci konferencia online térbe helyezése.  A művészeti személyiségek zöme már jelezte részvételét az idei és a jövő évi vásárra.

COLLABYRINTH

A program keretében létrejövő, nagyméretű köztéri installációk a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készülnek. A Camp tíznapos programján belül a Visegrádi Csoport országainak művészeti egyetemeiről és az Egyesült Arab Emírségekből érkező diákok egy művésztanár vezetésével készítették el az alkotásokat, amik a Millenáris parkjában tekinthető meg a vásár ideje alatt.

A KAMPÁNY

Az idei Art Market kampányában olyan ismert személyek vesznek részt, mint például Trokán Nóra, Szente Vajk, Gerendai Károly, Barabási-Kiss László, és még lehet sorolni.