AGNESKOVACS új kollekciója, a BLANCHE

2019. 01. 04., 4:10pm
Négy éve indult az AGNESKOVACS márka története az ikonikus Pons kollekció bemutatásával. Az idei összeállítással a márka visszatér gyökereihez az állandóság jegyében.

Négy éve indult az AGNESKOVACS márka története az ikonikus Pons kollekció bemutatásával. Azóta számos egyedi táska és kiegészítő született meg és került ki a műhelyből. Az idei összeállítással a márka visszatér gyökereihez az állandóság jegyében.

Az AGNESKOVACS új táskakollekciója, a Blanche által visszavonul a természetbe és felfedezőutat indít a magasba törő hegyek ormaira az inspiráció nyomában. A fenséget sugárzó hegyek minden kultúrában a csodálat tárgyai voltak, és máig ihletői az emberi alkotásoknak, az építészettől a költészetig. Ősi szimbólumai az állandóságnak és a stabilitásnak, kifejezik azt az örökérvényűséget, amelynek megteremtése kezdetek óta az AGNESKOVACS célja.

Ez az időtlenség és nőies határozottság jellemzi az Blanche kollekció táskáit is, amelyek különlegessége a kúp alakú formában és az anyagváltásban rejlik. Két különböző felület találkozik: a strukturált, préselt marhabőrre, homogén felület terül rá felidézve a hegycsúcsot beborító hósapkát. Innen ered a kollekció neve is; a Blanche. Az örökösen hófedte Mont Blanc-ra utal, amelyet “La Dame Blanche”-nak, vagyis Fehér Hölgynek is hívnak. A hegycsúcs lenyűgöző, fehér szépsége felidézi a mértéktartóan sikkes francia nő alakját, akit mindenki meg akar hódítani. Az AGNESKOVACS nő szintén ezt képviseli; a túlzásoktól mentes, mégis izgalmas eleganciát.

A Blanche kollekcióra jellemző anyagváltás által hangsúlyossá válik a táskák térbeli felépítése. Az alapot képző bőr és a ráterülő felső réteg együtt hajol a táska belseje felé, ezáltal kialakítva a táskák nyitódását. Az egymásra építkező és egymást erősítő rétegek struktúrája ismét az architekturális gondolkodás eredménye; az építészeti inspirációk jelentős szerepet kaptak a tervezés során.

A feszes formákat az új, csomózott vállpántok frissítik fel kiemelve a kollekcióra jellemző szofisztikált nőiességet.

A Blanche táskák fekete, pezsgő, illetve - limitált darabszámban - napsárga árnyalatban lesznek elérhetőek. A kollekció a Budapest Central European Fashion Weeken debütált március 29-31. között, a Várkert Bazárban.

Kampányfotók: Oleg Borisuk

Styling: Kiss Márk

Model: Esti Laura / Visage/

Smink: Nemes Kinga

Haj: Zomborka Miska

www.agneskovacs.hu

Instagram: @agneskovacsbags

Facebook: facebook.com/agneskovacsHU

E-mail: press@agneskovacs.hu