A zene megnyitja a szíveket

2022. 22. 05., 9:09pm
A Református Szeretetszolgálat szervezésében a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán a minap került sor a magyar zeneiskolák adományának átadására.

by Szendi Horváth Éva

Várnagy Andrea

A ZeneVarázslat Mozgalom országos kezdeményezést indított a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésével. Az összefogás keretében április 8-án 75 hazai zeneiskolában egyszerre szólaltak meg a hangszerek, ezáltal is közvetítve a szolidaritást és együttérzést a Kárpátalján élő és Ukrajnából menekülő családok felé.

A kezdeményezéshez csatlakozó zeneiskolákban április elsején adománygyűjtő dobozokat is kihelyeztek – a befolyt összeggel a Magyar Református Szeretetszolgálat menekültekért végzett szolgálatát támogatják a szervezők.

A zeneoktatási intézmények által szervezett adománygyűjtésre több mint 6 millió forint érkezett. 2022. május 13-án a kárpátaljai gyermekek ünnepi koncerttel köszöntötték a magyar delegációt. Utána Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Várnagy Andrea zongoraművész, a ZeneVarázslat Mozgalom megálmodója az összeget jelképesen átadta Váradi Natáliának, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központ vezetőjének. A délután folyamán Várnagy Andreával Zongora Mesterkurzusra is sor került .