A vonzás törvénye

2020. 29. 09., 3:50pm
Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre filmjének világpremierje a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, Észak-Amerikai bemutatója a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjének világpremierjét a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, Észak-Amerikai bemutatóját pedig a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon tartották.

A figyelemre méltó, remekbeszabott műalkotás a hazai mozikban szeptember 24-étől látható.

Az akciófilmek, sci-fik és híg vígjátékok világában Horvát Lili saját forgatókönyvéből rendezett filmje igazi üde színfolt. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotás egy csendes, méltóságteljesen hömpölygő, sok közelire épülő /operatőr: Maly Róbert/, elgondolkodásra késztető szerelmi történet.

Dr. Vizi Márta /Stork Natasa/ negyvenéves, Amerikában élő, sikeres idegsebész mindent tud az agy működéséről, bizonyos lelki történések azonban váratlanul érik. Egy szakmai konferencián villámcsapásként éri, hogy az első pillanatban beleszeret kollégájába, dr. Drexler Jánosba/Bodó Viktor/. Márta mindent feléget maga mögött és visszatér szülővárosába, Budapestre. Ám a megbeszélt randevún János nem jelenik meg. Amikor a nő a nyomába ered a férfi még azt is letagadja, hogy egyáltalán valaha találkoztak. Vizi doktornő ennek ellenére úgy dönt, hogy nem utazik vissza Amerikába. Egy fővárosi kórházban vállal állást és nyomozni kezd Drexler után…

Horvát Lili  és Stork Natasa

A nemzetközi bemutatkozás után Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotást a magyar közönség is nagy érdeklődéssel fogadta. A film eközben folytatja világ körüli útját. A következő hónapban olyan nagy nevű fesztiválokon mutatkozik be, mint a Zürichi Filmfesztivál, a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál, a Puszani Nemzetközi Filmfesztivál, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál, az Antalya Nemzetközi Filmfesztivál és a Haifa Nemzetközi Filmfesztivál. A külföldi szaklapok – többek között a Rolling Stone magazin, a Variety és a The New York Times – szintén rendkívül pozitívan nyilatkoznak róla.