A sportok és a boldogság egy kollekcióban

2021. 20. 10., 10:33pm
Az Athleasure trend új szintre emelkedik. Már nem csak kényelmes otthoni viseletről vagy könnyű edzéshez viselt ruhadarabokról szól, hanem a világban bekövetkezett hatalmas változások holisztikus megközelítéséről.

 

Multifunkcionális és kényelmes, ideális azok számára, akik a mának élnek, akár városban is hétköznapi viseletként vagy a szabadban töltött hétvégék alkalmával - ez az a stílus, amely minden bizonnyal még sokáig velünk marad.

Reserved Athleisure 2021 ősz

A legújabb kollekciót az extrém sportok inspirálták, ahol az emberi test nem csak adrenalint szabadít fel, hanem endorfint is, amelyre gyakran „boldogsághormonként” hivatkoznak. Manapság kétségbeesetten vágyunk a boldogságra és a pozitív érzelmekre: olyan érzelmeket halmozunk fel, amelyek kivezető utat keresnek.

A mozgás, legyen dinamikusabb vagy lazább, valamint a természettel való érintkezés azok a motívumok, amik összefonódnak a márka őszi kapszulakollekciójában: az eredmény egy kis nomád életmód, egy csipetnyi sport és a kifutó trendjeinek ötvözete.

Ezek a ruhadarabok tökéletesek a kényelmesen közlekedéshez anélkül, hogy túl sok mindent magaddal kelljen vinned. A kollekció darabjai funkcionálisak és stílusosak, sokféleképpen viselhetőek. Víz- és szélállóak, készen állnak arra, hogy számos tevékenység során a társaid legyenek. Épp elegendőek magaddal vinni egy izgalmas utazásra egy hátizsákban.

A modellek a feltűnő, jellegzetes színekre fektetik a hangsúlyt, mint például az energikus fukszia, lila, mély lila, kobalt és acél zöld, szürke és fekete árnyalatokkal. A klasszikus tréningruhákat számos kényelmes felsőruházati elem egészíti ki – a kontrasztos dzsekiktől a hosszú, ujjatlan kabátokon át, a vízálló kapucnis kabátokig.

Helyet kaptak a kényelmes kötött ruhadarabok és az olyan basic ruhaneműk is, mint a hosszú ujjú pólók, leggingek és kerékpáros rövidnadrágok, body-k.

A kollekció, szokásosan a “mix-and-match” koncepciójával született, így minden elem összhangban van egymással.

Darabjai rendkívül praktikusak is: a varrat nélküli technológiával készített testhezálló ruhadarabok ellenállnak a változó időjárásnak. A fényvisszaverő elemeknek köszönhetően láthatóak a sötétben, arról nem is beszélve, hogy még multifunkcionálisak is. Olyannyira, hogy a hosszú, szigetelt mellény hálózsákká, alját eltávolítva pedig hátizsákká alakítható.

Az acél zöld darabok mindegyike vízálló felülettel rendelkezik, míg a parka szét cipzározva leteríthető, akár egy takaró.

A szélálló darabok az ejtőernyősök (overallok) vagy a motorosok (nadrág) egyenruháira emlékeztetnek. Érdekes (és praktikus) megoldás a fényvisszaverő cipzár a garbón és a ruhán.

 

A szabásminták és a finom részletek a jelenlegi trendekből gyökereznek. Oldalt kerek kivágások, rávarrt zsebek, patentok, különféle textúrák, beleértve a bordázott és frottír anyagokat, hullámos mintákat, melyek visszaköszönnek a pánt nélküli ruhákon és a hosszú, mellénykabát bélésén. 

 

A kollekcióhoz olyan #EcoAware anyagokat használtak, mint például újrahasznosított poliészter és újrahasznosított poliamid. Ezen anyagok egyrészt ideálisak a sportruhákhoz, mivel rugalmasak és kényelmesek, másrészt lehetővé teszik, hogy egy olyan kollekció létrehozását, amelyhez nem megújuló nyersanyagokat korlátozott mértékben kelljen csak használni. Mindkét anyagot hulladékokból állították elő, többek között például PET palackokból, újrahasznosított hulladékból vagy épp halászhálókból. Nemcsak organikus pamutot használtak, hanem Sorona® -t is - egy biológiailag teljesen lebontható polimer anyagot, amely megújuló erőforrásokból készül. A Sorona® 37% kukoricacukorból készül és gyártási folyamata 30% -kal csökkenti az energiafogyasztást és 63% -kal az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A képek szerzője: Dorota Szulc

A kollekció elérhető online: https://www.reserved.com/hu/hu