A sikert sikerre halmozó

2023. 25. 09., 11:31am
Az Orlai Produkciós Irodának eseménydús szeptembere volt

 

by Szendi Horváth Éva

Még egy kört mindenkinek

Két hatalmas sikerű bemutatón vannak túl. Az egyik a Még egy kört mindenkinek, az azonos című Oscar-díjas film színpadi változata, mely a mozgókép rajongóinak sem okozott csalódást. Sőt!

Az előadásról az  alábbiakat írta egy néző: Nagyon szeretem a filmet, ezért féltem tőle, milyen lesz színpadon (nem sok filmadaptációt láttam, ami ne okozott volna csalódást). Engem megvett Thomas Vinterberg, van íve, számomra megvan benne a film humora és arconcsapása (hiába tudom mire fut ki), nem hiányzott senki a négy tanár mellől. Debreczeny, Epres, Király, Schruff mind jó formában vannak, mindenkinek mit van játszania, és azt magas szinten teszik. Nagyon szerettem azt a visszafogott, szinte filmes játékstílust, ami az elején van, és ami aztán sokszínűbbé válik (ahogy az alkohol központi szerepet kap). A zárótánctól elakadt a szavam, és a torkomban dobogott a szívem, összeszorult a gyomrom. Lehet, hogy elindulnak a könnyeim is, ha tovább hagynak sötétben (és nem kezdődik a taps).”

Aki szeretné átélni ezt az élményt, nézze meg az előadást!

Október 8-án, 15-én (délután is) vagy 30-án, november 4-én (délután is) vagy 14-én megteheti, ha elmegy a Belvárosi Színházba!

Jegyvásárlás ide kattintva lehetséges.

A másik a Múviláv – Majdnem, mint a filmeken című zenés romkom-fantázia. Az előadás során Trokán Nóra és Klem Viktor korosztálytól függetlenül mindenkit elvarázsolt.

A kritika szerint: Trokán Nóra és Klem Viktor felszabadultan játszanak másfél órán keresztül. Az előadás rettenetesen dinamikus, és erre a dinamikára végig figyelnek – közben pedig végig jókedvűen megmarad a játék a színpadon. Ezt az előadást bárki, bármikor megnézheti! Sőt, nézze is meg mindenki, és szálljon be a játékba – tényleg zseniális előadás. Reméljük a századik előadás is ugyanilyen jókedvű lesz – persze biztos aktualizálva az akkori mozikínálathoz.”

A különleges, Hollywoodot Budapestre hangoló film-színház-koncert legközelebb október 8-án és november 2-án látható a 6színben.

Jegyeket itt lehet vásárolni.

Skorpió

Az Orlai Produkciós Iroda következő, nagyon várt decemberi bemutatója, a SKORPIÓ  Máté Gábor rendezésében kerül színre.

Kerékgyártó István új, a Produkció felkérésére írt tragikomédiája látlelet jelünkről és közelmúltunkról.

A 2000 és 2025 között játszódó családtörténet egy nagyvállalkozó és fiai sorsáról szól. Ez az a prizma, amely által megérthető a rendszerváltás máig ható ellentmondásossága, amelynek sötét oldala a legújabb kori Magyarországra is árnyékot vet. A darab a mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi Mészáros Mátéval, Ullmann Mónikával, Schruff Milánnal, Járó Zsuzsával, Csonka Andrással és Pataki Ferenccel.

A premierre december 3-án a Belvárosi Színházban kerül sor.

Már most megvehetik jegyüket ide kattintva!