A sellő legendája: új év, új remények.

2021. 04. 02., 1:35pm
Az új év kezdete, a január fordulója, mindig reményteljes, elhatározásokkal teli, álmokban és gyönyörű víziókban gazdag időszak.

Az új év kezdete, a január fordulója, mindig reményteljes, elhatározásokkal teli, álmokban és gyönyörű víziókban gazdag időszak.

A Reserved új, 2021-es női kapszula kollekciója a kiváló példa erre: letisztult és finom, ugyanakkor gyakorlatias aspektusai a valóságban gyökereznek.

Az Age of Aquarius kollekció megalkotásának alapgondolata a halász és a sellő legendája, pontosabban a két világ összecsapása: pragmatikus, praktikus, éteri és szimbolikus. Ez az elbűvölő történet tele van ellentétekkel és különbségekkel, amelyek mégis vonzzák egymást. A tündérmese szerint egy sellő - bármilyen hihetetlen - megígéri, hogy biztonságos tengeri útvonalon vezeti el a halászt és megóvja a veszélyektől. A halász annak ellenére, hogy józan gondolkodású, hagyja, hogy a sellő ígérete magával ragadja.

A kampány főszereplője Małgosia Bela, aki már több kampányban is dolgozott a Reserved-del. Magda Wunsche és Agnieszka Samsel fényképezőgépének lencséjén keresztül ismerjük meg a márka finoman sejtelmes kollekcióját.

 

A kollekció színvilágát a jeges tengeri táj ihlette: a víz és az ég fagyos kékje, a homok krétás árnyalata és a tengeri hab tört fehér színe. A kiválasztott anyagok szabása tükrözi a víz alatti korallok, sziklák és gyöngyök világát. A letisztult tervezésnek köszönhetjük a kényelmes és funkcionális, mégis váratlan és modern megoldásokkal készített ruhákat. A kollekcióban találunk finom, mégis praktikus darabokat: a világoskék, halászkabát ihlette dzsekit, a vanília színű pulcsit vagy ingkabátot. 

Ezeket nadrágok egészítik ki, köztük a horgász öltözetre emlékeztető kantáros nadrág, jellegzetes csatokkal és hangsúlyos elülső zsebekkel.

Az előbb említett darabok éles ellentétben állnak a rendkívül finom, csipkés vagy akár átlátszó, romantikus hangulatú, ráncos derekú ruhákkal, szoknyákkal, széles fodrokkal, a túlméretezett dekoratív gallérral ellátott ingekkel és passzos garbókkal, textúrájuk a tengeri habot idézi.

A kollekciót végül a puha pulóverek és kötött nadrágok teszik teljessé.

 

A kiegészítők a tenger mélyére kalauzolnak bennünket. A sellők víz alatti világa ihlette a gyöngyös hajcsatokat, a szemüvegláncokat, a selyemkendőket vagy a kézzel font gyöngy kézitáskát korall inspirálta rojtokkal.

Olyan praktikus termékekkel egészítik ki, mint a magas szárú gumicsizma, bakancs és a tört fehér tengerészzsák ihlette táska.

A kollekció 2021.01.22-től, online elérhető a Reserved webshopjában: a http://bit.ly/AgeOfAquariusKollekció oldalon.

Fotó: Wunsche & Samsel

Fotóasszisztens: Wojtek Buczek

Modell: Małgosia Bela

Haj: Aga Wilk