A pletykázás asszonymulatság

2020. 17. 11., 6:25pm
Három asszony ül a padon hajnaltól alkonyatig és időutazásra viszi el magával a közönséget.

Három asszony ül a padon hajnaltól alkonyatig és időutazásra viszi el magával a közönséget.

Mesélnek álmokról, századfordulós vásárosok különleges alakjairól, gyógyfüvekről, szerelmes leányokról és legényekről, táncoló kecskékről és mindenféle mulatságos dologról! Jóízű népi humorral fűszerezve tálalják, milyen a falu szája.

A Bahorka Társulat - Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili - saját stílust alakított ki, úgynevezett improvizációs folklórszínházat. Zenével mesélnek, lebontva a színpad és nézőtér közötti határokat. Így a közönség is úgy érezheti, hogy velük együtt visszacsöppent egy régi, de valahonnan mégis ismerős világba. A sok közös fellépés, meghívás után FONÓ gondozásában Ifj. Csoóri Sándor ‘Sündi’ zenei rendezésében, Szentimrey Zsófi gyönyörű grafikáival a közelmúltban megjelent a BAHORKA Társulat első lemeze, a Pletykázó asszonyok. A lemezbemutató koncertre épp a lezárások előtti napokban került sor.

A lemez zenei anyagát sok év alatt szőtték cifrára az általuk megzenésített Weöres Sándor versekből, magyar és balkáni népzenei elemekből. Ám fellelhető benne a jazzben használt harmóniák és improvizáció is. Játék a múlt és jelen, falu és város, gyermek és felnőtt között.

Társulat tagjai:

Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili – ének, mese

Utasi Péter – mese

Gárgyán Zoltán – klarinét, furulya

Babcsán Bence – szaxofon, furulya

Ifj. Csoóri Sándor – tambura, brácsa

Réti Benedek – harmonika

Vendégek:

Hegedűs Máté – hegedű

Bősze Tamás Jean-Pierre – ütőhangszerek, koboz

Szabó-Csobán Gergő – nagybőgő

Zahár Fanni – fuvola

Hangmérnök: Dióssy Ákos

Mesegrafikák: Szentimrey Zsófi

Fotók: Őrsi András (Karmatik)

Nyomdai munka: Kiss Dóra