A nők kedvenc rubint színű itala

2022. 12. 10., 8:18pm
Magyar családi ház pincéjéből a nemzetközi mezőnybe: újabb neves díjat nyert a véletlenül megalkotott meggylikőr

 

A nemzetközileg is elismert, ám hazai manufaktúrában készült Woman Spirit meggylikőr története több évvel ezelőttre nyúlik vissza. Irk Attila, az ital megalkotója szinte egy véletlennek köszönheti, hogy a Woman Spirit ma már hazánkban és külföldön is számos nő kedvenc itala.

Előzmények: az éjszakákba nyúló kísérletezések fő elemei a mézédes gyümölcsök és gyümölcspárlatok voltak, viszont ahogy telt az idő, Attila úgy érezte, nem sikerült megtalálnia a tökéletes pálinka receptjét. Az elkészült ital feledésbe merült a pince polcán, egészen egy 2017-es osztálytalálkozóig. Ahol előkerült egy ragyogó, rubinvörös folyadékot tartalmazó üveg, amely láttán minden női szem felcsillant. A Woman Spirit megalkotója, ennek a véletlennek köszönhetően jött rá, olyan italt hozott létre, amelyről bátran kijelenthető, hogy a nők kedvence. Alig egy évvel az osztálytalálkozó után született meg a Woman Spirit végleges receptje, aminek megalkotásában rengeteg hölgy volt Attila segítségére.

Az italkülönlegesség számos nemzetközi díjat bezsebelt már. Az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a World Liqueur Awards 2022-n két éremmel is díjazták. A 2012 óta minden évben megrendezésre kerülő, világszintű megmérettetésen a földkerekség legjobb italait választja ki és jutalmazza a több mint 70 tagból álló szakértő zsűri. Ezen a versenyen a legjobb magyar gyümölcsalapú italnak járó díjat (Best Hungarian Fruit), és design kategóriában az ezüstérmet vihette haza. Ezen felül a magyar meggylikőr 2022-ben második helyezést ért el a rangos Berlin International Spirits versenyen is.

Az ital különlegessége, hogy valódi meggynek köszönheti az intenzív, rubinvörös színét. Nem tartalmaz semmilyen színezéket, cukrot vagy aromát. A titkos receptet meggypárlat, gyümölcsök, fűszerek és gyógynövények egyedi kombinációja adja. A Woman Spirit a legmagasabb szint elérésére törekedett ízben ugyan úgy mint dizájnban, mivel a nők több érzékszervvel fogyasztanak. Sokkal jobban figyelnek az ízekre, az illatokra, a színre, és fontos számukra az esztétikum.