A nevetés minden bajra gyógyír!

2023. 19. 09., 8:06pm
A Vidám Színpadon szeptember 23-án elindul az évad

 

by Szendi Horváth Éva - SBE

A felújított GOBUDA Mall legnagyobb mozitermében működő teátrum közönségkedvenc vígjátékokkal, zenés előadásokkal, ősbemutató musicallel és az ország egyik legkényelmesebb nézőterével várja a nézőket.

Az előző évadban Götz Anna művészeti vezetésével a Vidám Színpad életében és művészi koncepciójában is új korszak kezdődött. A szellemi örökséget szem előtt tartva, a méltó hagyományokat megőrizve, de a további munkának új irányt szabva alakult ki a színház új repertoárja. A társulatot fiatal tehetséges művészek és neves rendezők erősítették. Zenés és gyermek előadások is helyet kaptak a műsorban, valamint a színház vendégelőadásoknak is otthont adott.

Götz Anna /Fotó:Gradvolt Endre

Mint Götz Anna elmondta: Missziómnak tekintem, hogy ezt a hatalmas értéket tovább éltessem és fejlesszem sokak örömére. Célom: lehetőséget adni remek alkotók és szívbéli színházi emberek számára.

Ments meg, szerelem! / Fotó: Dragon Zoltán

Az évad első bemutatója a Horgas Ádám rendezésében készülő Ments meg, szerelem! musical lesz október 14-én. A darab olyan magyar slágereket dolgoz fel többek között, mint a VALMAR-tól az Úristen, Carameltől a Szállok a dallal, Honeybeast-től a Legnagyobb hős, Rúzsa Magditól a Szerelem, Margaret Island-től az Eső, Kimnowaktól a Gyémánt, a Jazz+Az-tól a Ma jól vagyok, vagy a címadó Ments meg, szerelem! című dal Márktól.

A félreértésekről és a válságon győzedelmeskedő szerelemről szóló musicalvígjátékban Szaszák Zsoltot, Gáspárfalvi Dorkát, Botos Évát, Szakács Tibort, Vadász Gábort, Bartha Alexandrát, Szőlőskei Timeát és Gazdag Tibort láthatja a közönség,. Nyolc ember mulatságos és megható találkozása az online térben. Sorsuk megváltozásához elég egy téves hívás, egy lelkisegély-szolgálat felkeresése vagy akár egy ételrendelés.

A produkció zenei vezetője Fehér Adrienn, a látványért és a koreográfiáért pedig a darabot nem csak rendezőként, hanem íróként is jegyző Horgas Ádám felel.

A HADART Színházzal közös produkcióként érkezik még a Jöhetsz drágám! vígjáték Kerekes József, Mérai Kata, Szabó Máté, Vadász Gábor, Bordás Mihály, Végh Judit, Bach Zsófia és Andrádi Zsanett szereplésével.

Tanulmány a nőkről - nyitó előadás: Bátyai Éva és Szilvási Judit

A szeptember 23-án induló új évadban továbbra is műsoron maradnak a közkedvelt vígjátékok, az Ölelj át!, a 39 lépcsőfok, a Szeress, ha bírsz! és a Tökéletes esküvő. A zenés színház kedvelőit a Tanulmány a nőkről és a Szextett zenés vígjátékokkal, a gyerekeket pedig Süsü, a sárkány kalandjai, és a Keszekusza varázspálcája előadásokkal várják. Vendégjátékként műsorra kerül a Haverok, buli, Bon-Bon musicalvígjáték és a Melyiket a kilenc közül? zenés karácsonyi mese is.

Az évadban a III. kerületi lakosok a Vidám Színpad felnőtt előadásaira 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet.