A magyar rajongók örömére  ismét jön Hans Zimmer

2023. 08. 05., 11:26am
A filmzeneszerzők rocksztárja egyedi látvány és fénytechnikát hoz a budapesti Arénába

 

Hans Zimmer, április 23-án kezdte meg európai turnéját, a közönség pedig felejthetetlen élményre számíthat: maga a zeneszerző a kiváló művészekkel és látványos effektekkel készül.

A magyar rajongók sem maradnak ki ebből a feledhetetlen élményből, ugyanis a művész 2023. június 5-én tér vissza Budapestre, a „Hans Zimmer Live – Europe Tour 2023” keretén belül.

Koncert: Oberhausen – credit: Frank Embacher

A 2017-es és 2019-es „Hans Zimmer Live” turné sikeres lebonyolítása után a legendás, kétszeres Oscar-díjas filmzeneszerző 2023 nyarán kasszasiker turnéjával tér vissza Európába.
A művész 15 országban ad koncertet, többek között Portugáliában, Spanyolországban és Svájcban.

Koncert: Oberhausen – credit: Frank Embacher

A magyar rajongók örömére az Oscar-díjas legenda június 5-én látogat el a Papp László Budapest Sportarénába, ahol este nyolckor ad koncertet.
A közönség ismét felejthetetlen zenei élményre számíthat, a legmodernebb látvány- és fényeffektusokkal, valamint a világ legkiemelkedőbb szólista zenészeinek bevonásával.

Koncert: Oberhausen – credit: Frank Embacher

Szeretem azt az érzést, amikor a világ legjobb zenészeivel, mondhatni a családtagjaimmal   együtt éljük át ezeket a fantasztikus élményeket. De az egésznek semmi értelme sem lenne a közönség támogatása nélkül, akik a családom másik részét képezik. Végül is, én úgy gondolom, hogy a zene összeköti mindannyiunkat. És ígérem, hogy mindig a legjobbat adjuk és tiszta szívünkből játszunk önöknek" - mondta a világhírű filmzene szerző, Hans Zimmer.

Hans Zimmerrel együtt a nosztalgikus dalok is visszatérnek
Zimmer több mint 150 filmhez komponált zenét, és számos díjat nyert munkáiért, köztük két Oscar-, négy Grammy- és három Golden Globe-díjat, emellett több mint 500 zenei projektet valósított meg. Így széles körben minden idők egyik legnagyobb filmzeneszerzőjeként tartják számon.
A zeneszerző számtalan nemzetközi és hatalmas sikert arató filmzenét szólaltatott már meg, többek között: „Dűne", „James Bond - Nincs idő meghalni", „Az oroszlánkirály", „Gladiátor", „A Karib-tenger kalózai", „A sötét lovag" trilógia, „Interstellar", „Az utolsó szamuráj" és a „Top Gun: Maverick". Oscar-díját az oroszlánkirály című, 1994-ben bemutatott film zenéjéért kapta.

Koncert: Oberhausen – credit: Frank Embacher

Hans Zimmer rendkívüli dallamaiért és modern kompozícióiért számos generáció rajong világszerte, tehát érdemes mielőbb megvásárolni a koncertjegyeket.
A "Hans Zimmer Live" album már elérhető.
Jegyek: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/hans-zimmer-live-europe-tour-2023-budapest-papp-laszlo-sportarena-581184/event.html

Korábbi koncert betekintés: https://medienplattform.semmel.de/de/download/?vid_id=5988

Turné trailer: https://medienplattform.semmel.de/de/download/?vid_id=5989 

Hans Zimmer
Több mint 500 zenei projektet valósított meg, amelyek együttesen több mint 28 milliárd dollár bevételt hoztak a világ jegypénztáraiból. Zimmert két Oscar-díjjal, három Golden Globe-al, négy Grammy-díjjal, egy American Music Award-dal és egy Tony®-díjjal tüntették ki. Munkái közül kiemelkedik a Dűne, Nincs idő meghalni, Gladiátor, The Thin Red Line, A Good As It Gets, Esőember, A sötét lovag trilógia, Inception, Thelma és Louise, Az utolsó szamuráj, 12 év rabszolgaság, Blade Runner 2049 (társszerepben Benjamin Wallfisch) és a Dunkirk, valamint a legújabb filmzenék, köztük a Wonder Woman 1984 és A SpongeBob Movie: Spongya on the Run. Legutóbb Zimmer elnyerte az Oscar®-díjat a Dune filmhez írt legjobb zenei teljesítményéért. 2019-ben Zimmer megszerezte az Oroszlánkirály élőszereplős remake-jét, amiért Grammy®-jelölést kapott a legjobb filmzene a Visual Media kategóriában.
A maestro nagy sikerű „Hans Zimmer Live” turnéállomásokon lépett fel szerte a világon, és legutóbb 2022 áprilisában fejezte be európai turnéjának első szakaszát.

Semmel Concerts
A Semmel Concerts Entertainment GmbH Európa egyik vezető rendezvényszervezője, és régóta a POLLSTAR 10 legjobb promóterének egyike világszerte. Az Eventim Live hálózatot Európa legnagyobb jegyértékesítő szolgáltatójával, a CTS Eventim AG-val közösen működtetve a Semmel országos és nemzetközi vezetővé nőtte ki magát az élő szórakoztatás terén. A Semmel Concerts mintegy 150 embert foglalkoztat Németország nyolc különböző városában. Semmel-nek érdekeltségei vannak még a Promoters Group Münchenben, a Show Factory Entertainment GmbH-ban Bécsben és Bregenzben, valamint az Arena Berlin Betriebs GmbH-ban. Az SC Exhibitions és a Semmel Concerts vállalati rendezvények a Semmel Concerts Premium Entertainment divíziója mellett teszik teljessé a társaságot. A céget Dieter Semmelmann vezeti. A hazai és nemzetközi témaválasztékkal és sokféle házon belüli produkcióval a Semmel évente több mint 1500 rendezvényt szervez több mint 5 millió látogatóval. A Semmel Concerts GmbH már számos Live Entertainment Awardot (LEA) kapott, köztük az év szervezője díjat.

RCI
A Steven Kofsky és Hans Zimmer által alapított Santa Monica-i RCI Global az élő szórakoztatásra és a különleges projektekre összpontosít. Az RCI Global közreműködött a korábbi Hans Zimmer Live show-műsorokban is.

A koncert szervezője a Green Stage Production iroda, melynek mottója:
"A Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események Ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes."