A legszebb ajándék a könyv!

2020. 06. 01., 8:35am
Con brio - Bár már mindenki „kigyógyult” a nagy ünnepi vásárlási őrület okozta lázból, ám az ajándékozási kedvnek most sem szabad alábbhagynia.

Con brio - Bár már mindenki „kigyógyult” a nagy ünnepi vásárlási őrület okozta lázból, ám az ajándékozási kedvnek most sem szabad alábbhagynia.

Van, akinek azonnal a főcímben idézett örök bölcsesség jut az eszébe, ha valami különleges könyv jut a látóterébe. Ezen unikumok közé tartozik Réfi Zsuzsanna Da capo című kötete, melyben a negyedszázad alatt megjelent beszélgetései legjavát gyűjtötte össze.

A szerzőt a kilencvenes évek óta kiváló kulturális szakíróként tartják számon, aki magyar zenei élet legkiemelkedőbb személyiségeivel számos interjút készített. A napilapokban és folyóiratokban megjelent írásaiból mindig a muzsika iránti elkötelezettség sugárzik. Réfi Zsuzsanna ugyanazzal a hévvel /con brio/ viszonyul a zenéhez, mint beszélgetőtársai, ezért a világnagyságok mindig szívesen „álltak” a rendelkezésére. 

A szerző a Gramofon Könyvek sorában megjelent kötetbe ötven - huszonöt régi és huszonöt új - olyan beszélgetést válogatott össze, melyből az olvasók a komolyzenei élet nagyra becsült alakjairól sok érdekességet tudhatnak meg.

Öt személy: Fischer Iván, Marton Éva, Tokodi Ilona, Hamar Zsolt és Kocsis Zoltán duplainterjúval van jelen a könyvben.

A különleges értékeket hordozó összeállítás nemcsak zenebarátoknak szól, tehát nem kell ahhoz muzikológusnak lenni, hogy valaki élvezni tudja ezt a kötetet!