A legjobb őszi programok Pécsett!

2023. 01. 10., 8:44pm
Baranya vármegye fővárosában az ősz korántsem a begubózás ideje

 

by Szendi Horváth Éva

©Pécsi Egyházmegye Fotó: Sasvári János

Ilyenkor a fesztiválokat, kültéri programokat felváltják a legnagyobb hazai és külföldi sztárok koncertjei és a képzőművészet szerelmesei sem szenvednek hiányt.

A pécsi művészekből álló Bázis Szobrász Egyesületnek szeptember 28-án nyíló kiállítása a Pécsi Galériában november 5-ig látogatható.

A Duda Éva Társulat

Ramazuri: Látványos, élőzenés, akrobatikus tánc-cirkuszi kavalkád a Kodály Központban. A Duda Éva Társulat és a Nemzeti Táncszínház derűs és szellemes koreográfiájú, igazi karneváli hangulatú közös produkciója október 8-án varázsolja el a közönséget. 

Október 21-én a Kodály Központban a Kispál és a Lovasi újra együtt lép színpadra! A közönséget a Kispál és a Borz-számok, felhőtlen örömzenélés, valamint egy legendás életmű emblematikus dalai várják.

Az E78-as koncertteremben folytatódik a Metronóm Jazz Klub. Október 5-én a Pintér Zoltán Trio & Fekete-Kovács Kornél, november 9-én pedig a Bacsó Kristóf Triad lép fel.

Kiss Tibi ezúttal a Quimby nélkül, csupán Vastag Gáborral és egy szál gitárral érkezik Pécsre!

Az Aranyakkord

Az Aranyakkord egy dalkeltető, a pillanat szülte számok otthona. Szobazene hangulatú koncert november 2-án a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermében várja a közönséget.

Tommy Emanuel CGP, a világhírű gitárvirtuóz november 6-án érkezik a Kodály Központba! A művész a country, a blues és a dzsessz etalonja, a tízujjas gitártechnika mestere, aki egyszerre három szólamot tud játszani.

Cseh Tamás történetét és dalait tárja a nézők elé Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs november 8-án a Cseh Tamás 80 – Füst a szemében című előadáson.

Lajkó Félix és a lengyel VOŁOSI vonós kvintett összeállása páratlan sikert hozott! Nemzetközi toplisták, díjak és a világ legnagyobb színpadai után a hegedű virtuózt november 13-án újra a Kodály Központban hallhatja a közönség..

Novemberben újra jelentkezik a Zsolnay Színház, ráadásul két előadással! A Kodály Központba 20-án Udvaros Dorottya főszereplésével érkezik a Nulladik perc című komédia. Az Orlai Produkció ősbemutatója az 1900-as évek Párizsába kalauzolja a nézőt sok humorral, kiváló karakterábrázolással, sugárzó bölcsességgel és életszeretettel. A Zsolnay Negyedben november 29-én az Apertúra előadásában látható a Rebellisek – az ellenállás történetei című darab. A k2 Színházból létrejött Apertúra előadása egy zenés zendülés keretében a náci rezsim ellenállóit (köztük Sophie Schollt) és napjaink rebelliseit is bemutatja. 

Részletek: www.pecsprogram.hu