A lányok győzni akarnak

2021. 05. 05., 7:11pm
Nemcsak a covidot győzte a Szombathelyi - Villám strandröplabda páros, aranyesővel indították a szezont 

Nemcsak a covidot győzte a Szombathelyi - Villám strandröplabda páros, aranyesővel indították a szezont 

Május első hétvégéjén rendezték meg a Mohács Open - Női Strandröplabda versenyt, Szombathelyi Szandi és Villám Lilla páros mind a két felnőtt A és B kategóriás mezőnyben a dobogó legfelső fokára állhatott. A páros tavaly ősszel döntött úgy, hogy közösen, egy csapatban folytatják és érik el céljukat, a 2022-es müncheni multisport Európa-bajnokságra való kijutást.

Az első fél év bőven hozott fordulatokat felkészülésükben. Februárban edzőversenyként elindultak az ausztriai hó-röplabda sorozatban, ahol izgalmas és hasznos tapasztalatokkal tértek haza, és egy 5. helyezéssel a nemzetközi mezőnyből.

Tavasszal azonban Szandinak a koronavírus ellen kellett felvennie a harcot, igazi sportolói akaraterővel. Addig Lilla viszont egyedül edzett és hozta formába magát, mert ő már tudta, mivel jár a betegség. Ő az őszi szezonban esett át a covid fertőzésen.

Így a közös edzésekben a folyamatosság volt végig a fő szempont, de a mohácsi hétvége megmutatta, hogy a lányok igazán jó formába kerültek. Összhangban vannak, és már nyoma sincs a hosszú kényszerpihenőknek. A páros számára fontosak ezek a versenyek, igazi felkészülési tornák a nemzetközi megmérettetésekre. 

"Fontos szakasza ez a felkészülésüknek. Igazából úgy játszottunk, amilyen állapotban vagyunk még most, de biztató a kezdés mindkettőnk számára. Kicsit figuratívabb támadásokra kell rámennünk és a nyitásfogadásban kell még javulnunk. De nagyon élveztük, hogy végre szabad ég alatt, egy rangos magyar mezőnyben tudtunk játszani. Folyamatosan csiszolódunk, élvezzük együtt a játékot és csak előre nézünk. A kora tavaszi “kényszerpihenőm” után volt mit visszahoznom, de elmondhatom, hogy ma már nagyon jól érzem magam és nagyon bízunk a sikeres folytatásban, hiszen mindkettőnket már be is oltottak.” - mondta Szombathelyi Szandra összefoglalva a hétvégéjüket. 

A magyar bajnokság előtt még terveznek nemzetközi versenyeken részt venni, így lesz lehetőségünk a következő hetekben szurkolni a párosnak.

 

Fotocredit: Szombathelyi-Villám Beach Volleyball Team