A költészet és a mesék varázsa

2020. 23. 09., 12:50pm
A Nap Kiadó több mint negyed évszázados múltja alatt mindig az értékek közkinccsé tételét tartotta szem előtt. 

A Nap Kiadó több mint negyed évszázados múltja alatt mindig az értékek közkinccsé tételét tartotta szem előtt. 

Hála a Jóistennek, hogy COVID 19 által beárnyékolt hónapok alatt sem a szerzők soksága, sem a kiadó nem vette magát „takaréklángra”.

A par excellence lírai költőként számon tartott Ágh István húsz éve hűséges a Nap Kiadóhoz.  A Kossuth- és József Attila-díjas poéta az ősz elején mindjárt két könyvvel jelentkezett. Úgy tűnik, hogy a 82 éves szerzőt is „meglegyintette” a járvány szele. A Szélcsend című kötet egyik-másik verse ugyanis elég borongósra sikeredett. Ám ezt bőven ellensúlyozza a másik kiadvánnyal.

Három nap egy esztendő című kötetben az Ágh István által átdolgozott, klasszikus magyar népmesék olvashatók. A költő tudja, hogy a mese csoda és ajándék, hisz’ egykor az ő édesanyja is sok mesét mondott neki és testvéreinek.

A Kossuth- és József Attila-díjas Tamás Menyhért nevéhez mintegy három és féltucat, különböző műfajú alkotás köthető. Most a Nap Kiadó jelentette meg legújabb könyvét. Az Utazás Bekóciába című, Halparádé alcímű gyermekverseket tartalmazó kötet Laca Márta csodás rajzaival látott napvilágot. A mű kézbevétele — az egyik vers címével élve— igazi Ünnepvarázs!

Lukács Sándor első verseskötete 1985-ben jelent meg.  Az elmúlt évtizedekben művész színészi tevékenységéért kiérdemelte a Kossuth– és Jászai Mari-díjat. Ám az idő múlásával költői hangja is egyre erősebbé és karakteressebbé vált.  Ezt most az érdeklődők is megtapasztalhatják, amikor Földi szokásaid című kötet azon verseit olvassák, melyek az utóbbi két évben születettek.

NAP KIADÓ