A kávé napja 2018

2018. 25. 09., 10:10pm
Számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket

Számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon 7. alkalommal lesz kávé napja.

Idén szeptember 30-án, vasárnap a belvárosi Akvárium Klubban várják mindazokat, akik szeretnének még többet tudni a kávék világáról, korlátlanul kóstolgatni, előadásokat, barista bemutatókat nézni, vagy vásárolni a kiállítók termékeiből.

Hamarosan javában szurkolhatunk a Brew Barista Gambling - A Kávé Napja 2018 versenyzőinek.

Nézzük, kiknek a standjain kávézhatunk egész nap: jön Göteborgból Per Nordby személyesen a By Beans Coffee standjára. Szezonális tételekkel érkezik a Casino Mocca, és látványos standdal  a Goosebumps.Coffee és a 42 Coffee.

Új érkező az Impresso coffee lab, jön a friss Bányai Coffee by Lucky Cap Micro Roastery & Coffee Conception, a görög TAF és a Steamhouse Cafe.

Az olasz vonalat erősíti a Caffè Vergnano Hungary, tamperekkel és más eszközökkel érkezik a But First Coffee, párlatok és whiskykávé is lesz az Agárdi Pálinka standján, a Csokizóna pedig számos egyéb finomságról gondoskodik. Az Akvárium bisztróbüféje is nyitva lesz, akárcsak a Digó pizza a lépcső tetején. A belépő a kávézást és a programokat is tartalmazza! #akávénapja2018

PROGRAM
11:00 Kapunyitás 
12:00 Per Nordby/Excellent coffee in a professional way - az újhullámos svéd kávépörkölő előadása (angol nyelven, tolmáccsal)
13:00  90+ kávék - Lonkai Márton/Steamhouse Café kóstolással egybekötött elődása a legmagasabb pontszámú kávékról
14:00  KávéMozi - Lévai Balázsék filmelőzetese és beszélgetés az első magyar kávésfilmről, amely a Bányai-sztorit dolgozza fel Szekszárdtól Costa Ricáig.
15:00  SCA Hungary-kerekasztal - a hazai szervezet tervei, koncepciója, versenyei a következő egy évben.
15:30  BREW BARISTA GAMBLING - pénzdíjas kreatív barista verseny, ahol a szerencse és a tehetség egyaránt számít (részletek az esemény oldalán).
17:30  #BREW-kísérlet, avagy kávémarketing a social médiában 
18:15 BBG eredményhirdetés 
19:00 Rendezvény vége

A programok mellett egész napos kávékóstolás a belépőjegy árában! Elővételes jegyértékesítés az Akvárium Klub weboldalán és a helyszínen!

MOZI

Biztosan sokan hallottatok már a Costa Rica-i magyar kávéfarmer, Bányai László, és a szekszárdi Lucky Cap pörkölő egymásra találásáról. A napokban került “piacra” az első Bányai Coffee, ami már a Sándor Tóth barista - pörkölő-kávészakemberrel közös munkafolyamat eredménye. A Costa Rica-Szekszárd - Bányai sztoriról Lévai Balázsék forgattak filmet az elmúlt hónapokban, amelynek előzetese A Kávé Napján lesz látható! És persze beszélgetünk is az eltelt időszak munkájáról!  #akávénapja2018