A hobbicukrász nyerő cukormentes tortája

2021. 12. 10., 9:12pm
A hobbicukrász nyerő cukormentes tortája: mákos - fehér csokis - almás

 

Az összeállítás nagyon jól hangzik, és nagyon finom is. A többi hobbicukrász által készített torta sem maradt le, még két süteménynek a különdíjakat is kiosztották.

 A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét idén a solymári Hesz Rita nyerte meg a Mákos-fehércsokis almatorta alkotásával. A zsűri a döntőben 10 torta közül választotta ki a legjobbat, és különdíjakat is osztott.

 A háziverseny győztesét az Egy Csepp Figyelem Alapítvány jelentette be nemrégiben.

A 10 döntős torta megkóstolása után a Zila László cukrászmester által vezetett zsűri kihirdette az idei verseny legjobbját, amely a solymári Hesz Rita mákos-fehércsokoládés almatortája lett.

A torta harmonikus íz világával vívta ki a zsűritagok elismerését. A nyertes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát- és kalória értékeinek köszönhetően pedig a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető – állapították meg a szakemberek.

A legnépszerűbb alapanyag idén a málna, a mák, a szilva, a kávé és a pisztácia volt. Viszont szokatlan alkotóelemek is szerepeltek a hobbicukrászok felhasznált anyagaiban, mint a cékla, a kecskesajt, a bab vagy a hibiszkusz.

A zsűri a győztes kiválasztásakor ugyanazt a szempontrendszert követte, mint a profi cukrászok esetében a Magyarország cukormentes tortája versenyen. A döntésnél a harmonikus íz világ mellett a torta kivitelezését is értékelték, de fontos szempont volt a versenyművek energiatartalma és szénhidrátértéke is.

A Mákos-fehércsokis almatorta lett a győztes a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen.

 

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny és háziverseny főtámogatója kezdetektől a 77 Elektronika Kft., az OKOS Dcont® vércukormérők fejlesztője és gyártója. A főtámogató különdíjat, egy Dcont ETALON vércukormérőt is tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott fel, melyet a Bence kedvence torta készítője, Éber Zsuzsanna vihetett haza.

 

A főtámogató különdíjat a Bence kedvence elnevezésű torta nyerte

 

A versenyeken évről évre egyre többen vállalkoznak arra, hogy gyógynövényt vagy gyógyhatású alapanyagot használjanak fel tortájuk megalkotásához. A zsűri asztalára idén is kerültek különleges kreációk, amelyek közül különdíjjal értékelte a legötletesebb, legfinomabb alkotást. Alkonyat tortájával Szántó Éva nyerte a különdíjat, mely egy gyógyteákat és könyveket tartalmazó csomag, a Diabess Kft. felajánlásából.

Az Alkonyat nevű torta kapta a különdíjat

Valamennyi döntős átvehette a verseny támogatóinak ajándékait, valamint a 100%-ban természetes összetételű, Great Taste díjas hidegen sajtolt olajokat, gluténmentes liszteket és magkrémeket gyártó Grapoila termékcsomagját is.

A háziverseny, melyhez az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa hagyta jóvá, nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a három díjazott receptek hamarosan nyilvánosak lesznek az alapítvány blogján.