Már harmadik éve várja a budapesti Szék Restaurant & Bar azokat a vendégeket, akik vágynak a tradicionális erdélyi székely-magyar ízekre. Idén ősszel, a szokásos étlapfrissítésen a legnagyobb kedvencek mellé pár ízletes újdonság is felkerült.
Egyszemélyes páros lángostál
Az étterem az új menüt a napokban mutatta be, és mától elérhetőek a régi-új ínyenc fogások.
Hagyományos csorba leves
A Szék étteremnek évek alatt sikerült a magyar gasztronómia egyik különleges egységévé válnia. Ennek talán a legjobb bizonyítéka, hogy a Dining Guide már második alkalommal választotta a Széket az ország legjobb 120 étterme közé.
Roston kacsamell aszalt szilvás káposztakrémmel
Az étterem frekventált elhelyezkedésének köszönhetően (1061 Budapest, Andrássy út 41.), nemcsak sok budapesti, de rengeteg külföldi vendég is betér az étterembe, akik érdeklődve próbálják ki a székely-magyar gasztronómiát.
Tárkonyos bableves füstölt csülökkel
Varga Szidónia ügyvezető-tulajdonos és Réti Sebestyén séf a Szék Restaurant & Bar-t a magyar gasztronómia egyik különleges helyévé tette. A minőséget és a vendégek igényeit szem előtt tartva igyekeznek mindig újabb és újabb ínyenc fogásokkal előállni.
Brassói sertésszűz ropogós burgonyával
A visszatérő „best of" fogások és az új ételkülönlegességek közül a teljesség igénye nélkül íme néhány:
– Hagyományos csorba leves (best of)
– Tárkonyos bableves füstölt csülökkel (új belépő, erdélyi fűszerekkel ízesített Szék-különlegesség)
– Brassói sertésszűz ropogós burgonyával (best of)
– Gulyás-vetrece (best of)
– Roston kacsamell aszalt szilvás káposztakrémmel (best of)
– Egyszemélyes páros lángostál (füstölt csülökkel töltött lángos és eredeti erdélyi lekvárokkal ízesített fánk)
– Somlói desszert (best of)
– Omlós almás pite sós diófagylalttal (őszi-téli új desszertkülönlegesség)
A Szék étterem weboldalán mindig elérhető az étlap és az asztalfoglalás funkció is.