A filmvilág krémje érkezik Budapestre

2023. 01. 10., 8:30pm
Idén Budapest lesz a nemzetközi filmpiac találkozópontja

 

Október elején Budapest utcáin sétálva Golden Globe és Emmy díjas hírességekkel találkozhatunk. A főváros ugyanis vendégül látja a filmipar legjobbjait, akik az elmúlt év filmes trendjeiről és a jövőre vonatkozó kilátásokról cserélnek eszmét.

Az ötvenöt éve működő International Quorum of Motion Picture Producers (Mozgóképgyártók Nemzetközi Kvóruma) több mint hetven országból érkező producert hoz össze a filmipar fejlődése érdekében. Mára hagyománnyá vált, hogy minden évben egyhetes konferenciát szerveznek a különböző tagországokban az IQ tagjainak.

Az idei esztendőben különleges megtiszteltetés érte hazánkat. Budapest ad otthont ennek a nagy hagyományokra épülő filmes szakmai rendezvénynek, ahol a Golden Globe és Emmy díjas szakemberek mellett Európa legnagyobb reklámcégének tulajdonosa is megosztja tapasztalatait.

Juszt Balázs

"Megtisztelő számomra, hogy első magyar tagként én lehetek az ötvenötödik Nemzetközi Filmszakmai Konferencia házigazdája. Nagy erőkkel dolgozunk, már az utolsó simításokat végezzük a szervezéssel kapcsolatban. Szeretném, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön és bízok benne, hogy a hazai filmipar fejlődéséhez is hozzá tudunk járulni ezzel az eseménnyel" - mondta el Juszt Balázs, az IQ testület egyik magyar tagja, a hazai konferencia házigazdája, magyar filmrendező, forgatókönyvíró és producer.