A fény, a forma és a funkció harmóniája

2023. 18. 09., 7:35pm
Új design lámpa brandek Budapesten

 

Le Klint és Martinelli Luce lámpák

Olasz és skandináv újdonságok a B kínálatban

Az olasz és a skandináv design lámpák világának két nagy szereplője érkezett meg Budapestre, a Basic Collection Home kínálatába: a dán Le Klint kézzel hajtogatott lámpái és az olasz Martinelli Luce ikonikus formatervezései is elérhetők lettek a magyar közönség számára. A Basic Collection kínálata nemzetközi szinten is egyedülálló, több mint 500 különböző gyártóval dolgoznak Európa szerte. Az olasz és skandináv gyártók prémium design bútorait és kiegészítőit szakértőik úgy válogatják össze, hogy a megalkotott terekből egy fesztelen, könnyed, világra nyitott életszemlélet sugározzon.

Kézzel hajtogatott lámpák: Le Klint

A Le Klint lámpák mögött több mint százéves hagyomány és tervezői szenvedély rejlik. Az első lámpa még 1943-ban született meg, a híres dán designer, P.V. Jensen-Klint keze nyomán. A lámpa koncepciója egyedi volt akkoriban és ma is – a hagyományos formákat modern megközelítéssel ötvözte, egy olyan műalkotást teremtve meg, mely a funkcionalitás és az esztétika tökéletes harmóniáját tükrözte.

Minden egyes Le Klint lámpát kézzel hajtogatnak olyan papírból, amelyet előzetesen mesterségesen texturáltak.

A hagyományos technikával alkotott lámpák így mind egyediek lesznek, felületük pedig lágy fényt szór, egyedülálló atmoszférát teremt a térben.

A márkától megszokott skandináv minimalizmus és letisztult dizájn azonnal felismerhető minden egyes darabon. A funkcionalitás és a forma itt egyszerre létezik. A Le Klint lámpák nem csak egyszerű világítótestek, hanem valódi műalkotások.

A Le Klint nem csupán a látványra helyezi a hangsúlyt, hanem a fenntarthatóságra is. Az új kollekciók tervezése során nagy figyelmet fordítanak az újrahasznosított anyagokra és a környezetbarát gyártási folyamatokra. Ezáltal nem csupán szemet gyönyörködtető darabokat kapunk, hanem olyan lámpákat, melyek mögött tudatosság és felelősség húzódik.

Igazi olasz formatervezés: Martinelli Luce

A Martinelli Luce története a hatvanas években kezdődött. Elio Martinelli, a brand alapítója szenvedélyesen hitt abban, hogy a fény és a forma harmonikus összhangja kivételes design eredményeként jöhet létre. Az első években a Martinelli Luce olyan lámpákat tervezett és gyártott, amelyek megjelenésükkel és funkciójukkal újra definiálták a világítás fogalmát.

Az idő múlásával a Martinelli Luce egyedülálló alkotásai folyamatosan bővültek és fejlődtek. A hatvanas és hetvenes évek innovatív tervezéseit követve a cég olyan alap lámpákat hozott létre, mint a Cobra vagy a Serpente.

Cobra lámpa

Ezek a lámpák azóta is jelképezik a Martinelli Luce szemléletét és a modern design hagyományait.

Serpente lámpa

A Martinelli Luce stílusa az olasz design legjobb tradícióit öleli fel. Az egyes darabok olyanok, mintha a formák és a fények összetalálkozásából születtek volna, melyek önmagukban is műalkotások. Az időtlen vonalak és a letisztult elegancia mellett a márkától megszokott kreatív játékosság is megjelenik minden egyes lámpában.

 Aki szívesen megismerkedne közelebbről ennek a két különleges brand lámpáival, keresse fel a Basic Collection Home szakértőit! Aulich utcai bemutatótermükben személyesen is várnak mindenkit.

Szeptember 22-e és 24-e között a S/ALON BUDAPEST Lakástrend kiállításon találkozhatnak ezekkel a márkákkal és jellegzetes lámpáikkal a Basic Collection standjánál.

Bejelentkezés design túrára: hello@basiccollection.hu  / +36 1 600 3333

Cím: 1054 Budapest, Aulich utca 4-6.

A showroom nyitva tartása: hétfő - péntek 9:00 - 18:00