A fáradhatatlan

2023. 23. 07., 1:13pm
Juhász Előd évtizedekkel ezelőtt rádiós- és televíziós műsorvezetőként vált ismertté

by Szendi Horváth Éva

Juhász Előd 85 évvel ezelőtt egy zenével súlyosan „fertőzött” családba született. Nem csoda, hogy amikor a Marx Károly Közgazdasági Egyetemre és a Zeneakadémiára is felvételt nyert, akkor az utóbbit választotta. Kodály Zoltán is nagyra becsülte lelkes, mindent tudni akaró tanítványát, aki kitüntetéssel végezte el a Zeneakadémiát.

Juhász Előd évtizedekkel ezelőtt rádiós- és televíziós műsorvezetőként vált ismertté. Számtalan publikációval és mintegy három tucatnyi könyvvel a háta mögött, 85 évesen még mindig fáradhatatlanul dolgozik.

A Katolikus rádióban jeles vendégeivel évek óta, heti rendszerességgel készít figyelemreméltó interjúkat.

Zeneközelben című műsorában nemcsak hivatásos muzsikusokat faggat pályájuk alakulásával kapcsolatban, hanem arra is kíváncsi, hogy a más foglalkozást űző embereknek milyen a zenéhez való viszonya.

A Verba volant, scripta manent /Szó elrepül, az írás marad/ gondolat jegyében Juhász Előd már évekkel ezelőtt úgy gondolta, hogy a vendégeivel folytatott beszélgetések alapján érdemes lenne összeállítani egy válogatást. Az ötletet tett követte és a Nap Kiadó jóvoltából közelmúltban már a sorozat kilencedik kötete jelent meg. A könyvben húsz, ragyogó pályát befutó személyiséggel folytatott beszélgetés kapott helyet. Az olvasó közben pedig úgy érzi, hogy körülötte is ott zsong és mindent betölt a zene…

 

NAP KIADÓ