A divatban nincs korhatár

2023. 20. 06., 10:00pm
Új, hazai divatmárka jelent meg a piacon

 

Az elmúlt években számos trend alakult ki a női divatban, az egyes stílusirányzatok váltakozva követik egymást, azonban a divatipar még mindig inkább a fiatalabb korosztályra gondol. Márpedig a divatban nincs korhatár. A fitnesz és életmód világban is ismert Gyöngyösi Szilvia szintén ezt vallja. Ezért alkotta meg saját, kifinomult stílusjegyeket és a csendes luxust képviselő divatmárkáját, amiben az 50 éves kor feletti nőknek szánt kollekciók mellett a fiatalos irányvonalat is követik darabjai.

Mik a mai női divattrendek 50 év felett?

Az 50 év felettiek számára a divat egyre inkább arról szól, hogy kifejezzék egyéni stílusukat és személyiségüket, mindezt visszafogottan, az egyszerűség és letisztultság jegyében. Az egyediség és az önkifejezés kulcsfontosságú szerepet játszik, és a nők inkább olyan ruhákat és kiegészítőket választanak, amelyek tükrözik saját ízlésüket. A kényelmi funkció egyre népszerűbb a divat területén, és ez a fiatalabb és az 50 év feletti korosztályban érvényesül. Nem elhanyagolható szempont a minőség sem - az időtálló stílus és az anyagában minőségi darabok felértékelődtek.

Új márka a piacon a sport és az életmód világban is ismert Gyöngyösi Szilviától

Külföldön nagyobb hangsúlyt fektetnek az idősebb korosztály megcélozására, itthon azonban még mindig kevésbé foglalkoznak az 50+ éves nők és a divat kapcsolatával. Gyöngyösi Szilvia éppen ezért alkotta meg ruha- és ékszermárkáját, aminek a fókuszában az egyszerűség és a letisztultság szerepel, hitvallása pedig, hogy igenis 50 felett is lehet divatosan öltözködni. A kollekció egy része emellett a fiatalos vonalat képviseli színesebb darabjaival.

A márka megálmodója a fitnesz, a sport és az életmód világában már elismert szakember: tánc- és fitnesziskolát alapított, saját étrend-kiegészítő márkával büszkélkedhet, mentorprogramokat álmodott meg, hogy segítsen nőtársainak, könyvet írt és nem utolsó sorban fitnesz versenyen is részt vett.

Gyöngyösi Szilvia és a bemutató műsorvezetője

“Imádok változatosan öltözködni, viszont legjobban mégis azt szeretem, ha valami trendi, egyszerű, letisztult és praktikus. Ezek a fő jelzők, amik motiváltak a ByGyöngyösi márkám megalkotásában. Rengeteg tervezés, fejlesztés és gondolkozás után döntöttem úgy, hogy megalkotom a kifejezetten női, bizonyos korosztálynak szánt ruhakollekciókat. Az egyes ruhadarabok a minimalista stílust és a csendes luxust képviselik, jól és egyszerűen kombinálhatóak egymással, melynek célja az, hogy a rohanó hétköznapokban a legegyszerűbben és leggyorsabban, de mégis divatosan öltözködjünk” - tette hozzá Gyöngyösi Szilvia, a márka megalkotója.

Letisztult, minimalista darabok a fókuszban

Manapság a fiatalabb és 50-es női korosztály körében egyre népszerűbbek az egyszerűbb, letisztult ruhadarabok. Az elegancia és a minimalizmus fontos értékek, különösen az idősebb korosztályban. Így az ilyen típusú ruhák és kiegészítők időtlen stílusukkal és sokoldalúságukkal kiemelik az egyéniséget és tükrözik a felnőtt nők magabiztosságát. A minimalista divat az egyszerű vonalvezetésre és a kifinomult részletekre fókuszálva hozza elő az igazi szépséget és stílust ebben a korcsoportban.

A 90-es évek egyik nagy divatja volt a tompított árnyalatú, minimalista stílusú nadrágkosztüm és blézer. Ezek a darabok visszaköszönni látszanak a fiatalabb és az idősebb korosztály gardróbjában is a visszafogott színektől kezdve egészen a színesebb darabokig. Egyre nagyobb teret nyernek a maxiruhák is, amelyek az év minden időszakában nagy népszerűségnek örvendenek, akár sportos, akár elegáns stílusban. Érdemes említést tenni az oversized ruhadarabokról is, amelyekkel egyre több márka foglalkozik.

A színes és a mintás, nyomatos ruhadarabok az 50-es korosztályban is visszatértek, pedig sokan azt gondolják, hogy idősebb korban már konszolidáltabban kell öltözködni. Azonban ez nincs így. A jelenlegi trendeket megfigyelve a színesebb darabok ugyanúgy dominálnak, mint a fekete és fehér ruhák, továbbá olyan ruhadarabok is nagy népszerűségnek örvendenek, mint például a kardigánok.

Ruhaválasztási szempontok 50 felett

Gyöngyösi Szilvia egyik egyszerű, de annál hasznosabb tippje, hogy öltözködjünk az alakunkhoz igazodva. A szűkebb és a bővebb ruhadarab is tökéletesen megállja a helyét, színválasztékban pedig a fekete, a fehér és a színesebb ruha is kiváló választás lehet. A fekete csőruha vagy overál kifejezetten divatos egy gyöngy és nyaklánc szettel párosítva. A fehér ujjatlan felső vagy hosszú ujjú ing pedig tökéletes párosítás lehet szivarnadrággal, farmerral vagy akár egy szolid szoknyával.

Nem minden a dekoltázs, helyette inkább a váll és a kar kihangsúlyozása érdemes, így tökéletes választás 1-1 ujjatlan felső a gardróbba. A kiegészítők – úgy mint a karkötők, nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk, órák, övek, sálak – elengedhetetlenek az öltözködéshez kortól függetlenül, így bátran tárazzunk be belőlük.