A csapdahelyzetek kikerülhetőek!

2021. 30. 11., 7:50am
Sári Edina írónő közel egy évtizede személyes érintettség miatt hozta létre a www.nezopontvalto.hu honlapot.

 

Dr. Désfalvi Judit , a SOTE Onkológiai Klinikájának pszichológusa és Sári Edina

Sári Edina írónő közel egy évtizede személyes érintettség miatt hozta létre a www.nezopontvalto.hu honlapot. Édesanyja gyógyíthatatlan betegsége, majd az elvesztése döbbentette rá, hogy napjaink ember milyen keveset tud a daganatos betegségekről.

Az írónő első, Életrevaló című könyve egy igazi sikertörténetről szólt. A kötet főhőse, Simó Vivien a szerzőnek őszintén mesélt daganatos betegségéről, a gyógyulásáról és gyermeke világrahozataláról. A fiatalasszony hiteles, példamutató története mindenkinek erőt ad ahhoz, hogy úrrá lehet lenni a kétségbeesésen és meg kell találni a csapdákból kivezető utat.

A www.nezopontválto.hu az a hely, ahol az emberek megtudhatják, hogyan lehet megelőzni korunk pestisének, a daganatos betegségeknek a kialakulását. Arra is fény derül, melyek azok a kritikus pontok a mindennapokban, melyekkel foglalkoznunk kell. A felgyorsult élet okozta csapdahelyzeteket csak tudatosan élve lehet kiküszöbölni!

A honlap célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatos életvezetésre, ezen belül a rákszűréseken való részvételre is. Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy ez a betegségmegelőzés egyik legfontosabb eleme!

A www.nezopontvalto.hu egész évben praktikus segítséget tud nyújtani az egészségmegőrzés szentháromságának, azaz támogatja a betegeket a fizikai, szellemi és lelki rekreációban egyaránt.

Az utóbbi időben az írónőnek számos regénye jelent meg, melyek többségében szó kerül a daganatos megbetegedésekre is. Első drámája, a Barkochba főszereplője a darab elején épp’ mellműtét előtt áll.  A felolvasó színházi előadást azért rögzítették, hogy azt az ország különböző pontjain be tudják mutatni.  Így az orvos-beteg kommunikációs kampány keretein belül mindenhol fel tudják hívni az emberek figyelmét napjaink egyik leégetőbb problémájára. Ezáltal szembesíthetik őket azzal, hogy az idejében felfedezett daganatok gyógyíthatók!

Az írónő fontosnak tartja, hogy a rákellenes figyelemfelhívásra a színházakban is rendre sor kerüljön.

Kerekes-Katz Petra, a 6szín művészeti vezetője és a színészek

 

Legutóbb a Jókai utcai 6szín adott helyet a Barkochba „élőszereplős” bemutatójának. A heppienddel végződő drámát Gubik Ági, Barabás Kiss Zoltán és Hajnal János ismét személyesen olvasta fel. A bemutató után a témával kapcsolatos érzékenyítő beszélgetésre került sor.

Fotó: Tóth Viktória