A családdá válás szépségei és kihívásai

2023. 17. 10., 9:03pm
Megjelent az ’Egyensúlyban’ podcast sorozatból készült kötet

 

Szuromi-Kovács Ágnes és Vágó Piros

A Családbarát Magyarország Központ 2022. december 17-én indította útjára havonta jelentkező podcast-sorozatát. A munka és magánélet, a család és hivatás összeegyeztetéséről beszélget Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője és Vágó Piros, rádiós műsorvezető, hivatásukban elkötelezett, eredményes édesanyákkal. 

csalad.hu/egyensulyban oldalon megtalálható sorozat sikerének mostani állomása az adásokból készült kötet. A póduimbeszélgetéssel és közös dedikációval egybekötött rendhagyó könyvbemutatón először ültek egy asztalnál a műsor eddigi vendégei, akik egymás élményeire, tapasztalataira reflektálva osztották meg gondolataikat.

 

A beszélgetésben részt vettek (ABC sorrendben): 

Prof. DrAczél Petra kommunikációkutató, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója 

Dr. Búza Éva, a Monetáris Tanács tagja

Czakó Borbála közgazdász, a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Nőfórum elnöke, tiszteletbeli elnök, volt londoni nagykövet

Csuja Fanni színésznő, gyógypedagógus

Dr. Fekete Andrea nefrológus

Az est háziasszonyai és a beszélgetés moderátorai Szuromi-Kovács Ágnes és Vágó Piros voltak.

Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője kiemelte, hogy ez az est egy különleges és örömteli pillanat.A bemutatott kötet az elmúlt csaknem egy év munkájának eredménye.

„Az Egyensúlyban podcast műsorral és ezzel a kiadvánnyal nagy álmom, álmunk vált valóra. Külön köszönet illeti kollégáimat, akik munkájukkal hozzájárultak a podcast-sorozat létrehozásához és sikeréhez. Reméljük, hogy műsorainkkal és a most megjelent kötettel olyan értékes gondolatokat és tapasztalatokat juttathatunk el hallgatóinknak, olvasóinknak, amelyek mindenkit segíthetnek abban, hogy könnyebben kezeljék a hétköznapi kihívásokat. Fontos célunk, hogy minél több hallgatónkhoz eljusson a kiadvány, és az ingyen letölthető változata online felületen is, amely a csalad.hu/egyensulybankotet oldalon található meg.” – fejezte be.

Vágó Piros hozzátette: „Ez a sorozat nemcsak nekem, hanem minden résztvevőnek örömöt és egyfajta kihívást is jelentett, hiszen a beszélgetésekben mindenki a megszokottól eltérő mélységben beszélt a családdá válás szépségeiről és kihívásairól.”

Egy-egy idézet a kötetből:

Prof. Dr. Aczél Petra kommunikációkutató, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára

„Szinte elképzelhetetlen, hogy volt egy olyan élet is, amikor a fiam még nem volt, mert minden ahhoz képest nyert értelmet.”

 

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója 

„Édesanyám 100 százalékig beleállt a nagymama szerepbe, neki köszönhetem, hogy tudtam dolgozni kétgyerekes anyaként.”

 

Dr. Búza Éva, a Monetáris Tanács tagja

„A lányaim nagyon sokat kerekítettek rajtam, mert én egy kicsit racionális beállítottságú vagyok. Sokat köszönhetek nekik.” 

 

Czakó Borbála közgazdász, a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Nőfórum elnöke, tiszteletbeli elnök, volt londoni nagykövet

„Nem kerestem a lehetőségeket, jöttek velem szemben.”

 

Csuja Fanni színésznő, gyógypedagógus

„Nem érzem azt, hogy az anyaság miatt bármiről lemaradnék.”

 

Dr. Fekete Andrea nefrológus

„Orvosként (a saját példámon keresztül) megtanultam, hogy amit az anyuka mond, arra mindig figyelni kell.”