A Tipton ismét egy komoly kollekcióval jelentkezik

2022. 12. 12., 12:18am
Anton Corbijn víziói most már szemüvegkeretként is elérhetőek

 

A DepecheMode egyedülálló vizualitásának megalkotója inspirálta a kereteket, a történet pedig, ahogy a keretek megszülettek, megint igazán kalandos.
A valódi stílus és a zene iránt érzett igaz szeretet mindig felismerhető és egyszerűen időtlen.

ULTRA keret

Az ULTRA és a KAUFMANN, a TiptonEyeworks új keretei a legendás fotós, Anton Corbijn vízióit idézik. Corbijn olyan ikonokat örökített meg, akik generációkon át visszhangoztak saját műfajukban, köztük a 20. és a 21. század legfontosabb művészeivel.

ULTRA napszemüveg

Azok, akik ismerik már a kereteiket, tudják, hogy a Tipton Eyeworks mindig is zenei legendáktól inspirálódott és velük kollaborált. Elég csak azokra a szemüvegekre gondolnunk, amiket Miles Davis-szel vagy az AC/DC-vel készítettek.

KAUFMANN keret

Zack Tipton, a Tipton Eyeworks alapítója 2019-ben vette fel először a kapcsolatot a Depeche Mode-dal egy olyan keret ötlete kapcsán, amelyet az együttes 9. stúdióalbuma, az 1997-es Ultra ihletett. A koncepció képei láttán a zenekar ügynöke ajánlotta neki, hogy keresse fel Anton Corbijn-t, aki mindig is a DepecheMode vizuális megjelenésének meghatározója volt. Hamarosan pedig megszületett az ULTRA és a KAUFMANN. A keretek, ahogyan a róluk készült képek is, Corbijn egyedi látásmódját idézik, megmutatva, hogy egy erős vizuális koncepció milyen mély hatást tud gyakorolni.

KAUFMANN napszemüveg

Anton Corbijn a 80-as évek londoni poszt-punk korszakában vívta ki magának az elismerést, akkor, amikor a Depeche Mode is kezdte megvetni a lábát a zenei világban. A többi pedig már történelem, amely a 40 évvel ezelőtti bemutatkozásuk óta tart. Az elismert zenekar nem hivatalos ötödik tagjaként Corbijn azóta az együttes kreatív igazgatója, számos minőségben dolgozik mellettük, többek között fotósként és videórendezőként. A Depeche Mode látványvilága és az, ahogyan azt a nagyközönség felé közvetítik, nagyrészt az ő látásmódjának és azon képességének köszönhető, hogy egy rendkívül kifejező képi világot tudott teremteni. A Depeche Mode-dal karrierjük nagy részében szorosan együttműködő Corbijn más zenekarokkal, többek között a Nirvana-val, a JoyDivision-nel és a Coldplay-jel is együtt dolgozott és több szakmai elismerést kapott.

"Mindig csodálatos élmény ilyen nagy nevekkel, a zene igazi ikonjaival dolgozni. Az, hogy egy olyan ember által inspirált szemüveget készítettünk, aki ezeknek a legendáknak a megörökítésének a mestere, ez igazán megdobogtatja a szívemet" - mondja Zack Tipton az Anton Corbijnnel való közös munkáról.

Legyen egyedi a megjelenésed a DepecheMode egyedülálló vizualitásának megalkotója által inspirált keretben!