„A Szépség Reneszánsza” -  ékszerek porcelánból

2021. 17. 11., 11:59pm
A „Szépség Reneszánsza” fantázianévvel rendezett bemutatón kézzel festett, környezettudatos porcelán ékszerek vonultak fel, amik a reneszánsz jegyeit viselik magukon. Pl. Mátyás király Corvinái ihlettek több dekorációt is a kiegészítőkön.

 

Az új kollekció alapdarabjai mellett sok egyedi vagy limitált darabszámú (Royal) kollekció is bemutatásra került, melyek a ZEMA glamour-os vonalát erősítik.

Zema ékszerben a sztárok

Nem mindennapi divatbemutatót tartott a ZEMA magyar porcelán és ékszerház a budapesti Vajdahunyad Várában.

A modellek mellett olyan ismert hazai sztárok is kifutóra léptek, mint Czippán Anett, Fésűs Nelly, Gaál Noémi, Görgényi Fruzsina, György-Horváth Zsuzsa, Madár Veronika, Pataki Zita, Som-Balogh Edina, Völgyesi Gabi, Wolf Kati. 

Az est házi asszonya Csisztu Zsuzsa,

Papp Erzsébet és Szijjártó-Nagy Szilvia

míg a fővédnöke Szijjártó-Nagy Szilvia volt.

Som-Balogh Edina nagyon izgult a rendezvény előtt.

„Borzasztóan élveztem a divatbemutatót, egyrészt mert imádom az ékszereket, másrészt mert régen vettem részt hasonló rendezvényen. Szerintem egy fülbevaló, egy karkötő vagy egy szép nyakék öltözteti az embert. Csodálatos porcelán kollekciót mutattunk be. Nem is lehetett választani, mindegyik nagyon egyedi és különleges volt.”

 Fésűs Nelly a kislányát is elvitte a bemutatóra.

„Amikor Elza megtudta, hogy ékszerbemutatóra készülök, akkor azonnal jönni szeretett volna velem. Kislány kora óta elkísér a rendezvényekre, teljesen közvetlen mindenkivel. Szereti, ha sminkelik anyát és ő is részese lehet egy ilyen estének. Pláne, ha egy ilyen helyszínen van, mint a Vajdahunyad vára. Csodálatos volt a környezet is és az egész bemutató.”

 Völgyesi Gabi is örült, hogy kifutóra léphetett.

„Közel áll hozzám az ilyen jellegű divatbemutató. A nőiességről szólt, ezek az ékszerek egyediek és a szépséget hangsúlyozzák ki. Tudtam velük azonosulni. A gyerekkori modell karrierem felé kacsingatásaim jutottak eszembe. Akkor sajnos nem értem el eredményeket, de most mégis kipróbálhattam magam.”

„A ZEMA ékszerek nemcsak egyediségükről ismertek, hanem arról is, hogy környezettudatos kiegészítők, hiszen a természetben is megtalálható (földpát, kaolin) anyagok alkotják az ékszer alapját, a porcelánt.

Továbbá csak manufakturális gyártással készülnek a termékek. Az egyetlen elektromos áramot használó eszköz a kemence, amelyet napelemmel működtet cégünk. Nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen patinás helyszínen, ennyi ember kíváncsi volt az új kollekciónkra.” -mondta Papp Erzsébet, A Magyar Porcelánért Alapítvány kurátora és az esemény főszervezője.

A bemutató helyszínén egy mini kiállításon megtekinthető volt a csodás Dubai kollekció. Ez képviseli - nagy sikerrel - a Zema céget a Dubai Világkiállításon.

Az ékszerházról:

A ZEMA ékszerház termékeinek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darabok. A családi vállalkozás saját tulajdonú üzeme Pálházán működik. Manufakturális gyártás minden mozzanata kézzel készül, porcelánkészítő szakemberek által. A kezdeti formákat szobrászművészek készítik, a ZEMA tervei alapján. Az ékszerek dekorálást festőművészek és porcelánfestők végzik. A kézi megmunkálás értékén túl az ékszerek exkluzivitását tovább növeli a dekoráláskor használt 21 karátos arany és a 23 karátos platina.

A ZEMA magyar porcelán és ékszermárka célja származásunk, múltunk értékeinek megőrzése és tovább adása a jelenkor generációjának.  Az ékszerház koncepciója a tradíció iránti elkötelezettség mellett a művészetre és a kultúrára is kiterjed. Minden egyes darabnak mögöttes tartalma van, amelyből mindenki erőt meríthet, amelyet mindenkit saját múltjára vezet vissza.

Fotó kredit: Szaka József