A Széchenyi Örökség Okmánya 2021

2021. 05. 10., 11:56am
A közelmúltban, a magyar dráma napján Nemzeti Múzeum Dísztermében a Gróf Széchenyi Család Alapítvány átadta a Széchenyi Örökség Okmányát.

by Szendi Horváth Éva

A Széchenyi család ma élő tagjai ebben elismerésben a azokat a művészeket részesíti, akik komoly erőfeszítéseket tettek a magyar nyelv ügyéért, valamint egész munkásságuk alatt kiemelkedő művészi teljesítményt nyújtottak.  

Az idei év díjazottai: Buda Ferenc - Kossuth-díjas költő, Dörner György - Kossuth-díjas színművész, Gregor Bernadett - Jászai Mari-díjas színművész, Kocsis István - József Attila-díjas drámaíró, Körtvélyessy Zsolt - Jászai Mari-díjas színművész, Mécs Károly - Kossuth-nagydíjas
színművész, Udvaros Dorottya - Kossuth-díjas színművész.

A magyar dráma napján az Újszínház három tagja Dörner György, Gregor Bernadett és Kocsis István az egész társulattal együtt örült a kitüntető okmánynak.  
— A Gróf Széchenyi Család Alapítvány hisz abban, hogy vannak olyan állandó értékek, amelyeket nemzedékről nemzedékre át kell örökíteni, ez pedig megegyezik azzal, amiért én is tenni szeretnék. Hiszen az Újszínház a klasszikus értékeket szeretné megőrizni és továbbadni — mondta Dörner György. Ez az  elismerés megerősít abban, hogy érdemes tenni a magyar kultúráért nap, mint nap.