A Plüss Kommandó újabb segítője

2022. 29. 03., 12:55pm
Az Oscar-jelölt Donald Mowat is segít a magyar koraszülötteknek

 

A Dűne című film Oscar-díjra jelölt vezető sminkmestere is a magyar Plüss Kommandó mellé állt, amely koraszülött gyermekek számára gyűjt adományokat életmentő gépek beszerzésére.

 Jennifer Hudson és Vladimir Kulich amerikai színészek után egy Oscar-jelölt sztár sminkmester vállalta Vida Virág, Los Angeles-i magyar újságíró, az  Alapítvány az Alapítványokért amerikai jótékonysági nagykövete felkérésére a jótékonysági kampányban való részvételt.

Vida Virág, a sminkmesterek és a mesterfodrászok legnagyobb szakmai díjátadóján a MUAHS Guild Awards-on találkozott az idén Oscar-díjra jelölt sztársminkessel, Donald Mowat-tal, akit felkért az alapítvány Plüss Kommandó projektjében való részvételre.

,,Donal  nagyon készséges volt, mert a magyarországi forgatási élményei meghatározóak maradtak számára és ezért szívesen állt a magyar koraszülötteket segítő kampány mellé. Már a vörös szőnyegen igent mondott a felkérésemre és az interjúnk után azonnal készítettünk is egy fotót a Plüss Kommandó piros sorszámozott szeretetszalagjával. “

A Dűne című hollywoodi sci-fi nem kevesebb, mint tíz Oscar-jelölést gyűjtött be 2022-ben.

Donald Mowat-ot az Amerikai Filmakadémia a legjobb maszkmestereknek járó díjra is jelölte. Az Emmy-díjas szakember vezetőként irányította a sminkesek munkáját a forgatásokon és olyan színészek sminkjét tervezte meg a filmben, mint Zendaya, Jason Momoa, Timothleé Chamalet vagy Javier Barden. A jelölésnek magyar vonatkozása is van, mert a forgatások részben Magyarországon zajlottak.

A Dűne rajongói most igazi kuriózumra licitálhatnak a Plüss Kommandó oldalán, mert az amerikai szuperprodukció 2022-ben Oscar-díjra jelölt sminkmestere az aláírásával látta el azt a sorszámozott szeretetszalagot, amelyet az alapítvány licitre bocsát. Donald Mowat egy kis plüssfigurát is felajánlott a rajongók számára, hogy minél sikeresebb legyen a licit.

A sztárok sminkesének március 27-én drukkolhattunk az Oscar Gálán.

A Plüss Kommandó mögött az Alapítvány az Alapítványokért szervezet áll, melynek alapító kuratóriumi elnöke Nyilka Ildikó, aki szintén átélte azt, hogy milyen érzés édesanyaként egy koraszülött gyermek életéért aggódni. Az alapítvány folyamatosan szervez jótékonysági eseményeket, találkozókat, koncerteket hazai sztárokkal. A Plüss Kommandó egyik jelképe a piros szeretetszalag, ami egyedi sorszámmal ellátva. A szalagok plüss játékok nyakába kerülnek, amiket az alapítvány feltölt a jótékonysági webshopjába és licitre bocsát. A licitből befolyt teljes összeget az életmentő gépek megvásárlására és a Koraszülött Hadműveletre fordítják.