A PICi hősökért - babafészket minden inkubátorba!

2021. 09. 11., 11:36pm
Minden tízedik gyermek koraszülöttként jön a világra, ami több mint kilencezer kisbabát jelent évente.

 

Ezeknek a piciknek különleges segítségre és ellátásra van szükségük, amit a hazai kórházak nehezen vagy sajnos egyáltalán nem tudnak saját erejükből biztosítani.

Szerencsére van egy csodás alapítvány, a Plüss Kommandó, akik azzal a nemes céllal jöttek létre, hogy ezeket a babákat megmentsék, esélyt adjanak nekik a túlélésre és egy boldog életre.

Nyilka Ildikó, kuratóriumi elnök, maga is koraszülött gyermeknek adott életet, ezért alapítványa hadműveletein keresztül évek óta támogatja az idő előtt születettek helyzetét. Céljuk, hogy valamennyi magyarországi koraszülött osztályt ellássák és felszereljék saját tervezésű adománycsomagjukkal, orvosi textil eszközökkel, illetve életmentő inkubátor vezérlőkkel és fénytakarókkal.

Az alapítvány által gyártott adománycsomag hiánypótló eszköz az inkubátorokban. Teljesen allergénmentes plüss ölelő kezekből, babafészekből, speciális babatámasztóból, babaszemüvegből, sálból, lepedőből és ultrahangozható sapkából áll.

A babafészek melegsége és puhasága olyan biztonságérzetet ad a piciknek, amit édesanyjuk méhében éreztek utoljára. Ezek az eszközök a Semmelweis Egyetem orvosai által lettek kifejlesztve és igazoltan segítséget nyújtanak a koraszülött babák fizikai és idegrendszeri fejlődésében.

A csomagok elkészítési költségét a lelkes támogatók által befolyt adományok összegéből fedezi az alapítvány. Az adományozók küldhetnek pénzösszeget, vásárolhatnak a jótékonysági webshopban babafészket otthoni használatra vagy akár a kórházak számára, vásárlásukkal a hazai kórházakat támogatják.

Országunkban jelenleg 26 olyan koraszülött PIC (Perinatális Intenzív Centrum) és NIC (Neonatális Intenzív Centrum) osztály működik, am i t az alapítvány már támogatott, de még jó néhány hátra van. Éppen ezért, a Koraszülöttek Világnapja alkalmából szeretnék felhívni a figyelmet az adományozás fontosságára, nem csak november 17-én, hanem az év többi napján is. Neked pár száz forint, egy kávé ára, másnak egy ESÉLY a túlélésre!

https://plusskommando.hu/webshop/