A Méltóság hangja

2023. 25. 11., 8:25pm
2024. január 18-án a Müpában a Cziffra Fesztivál sztárjai Jótékonysági koncertet adnak a Magyar Hospice Alapítvány javára

 

by Szendi Horváth Éva

 

A hagyományosan megrendezésre kerülő A Méltóság hangja elnevezésű hangverseny bevételét a legendás művészek: Miklósa Erika, Halász Judit, Kovács Kati és Balázs János a Budapest Hospice Ház egy betegszobájának éves fenntartására ajánlják fel. A három kiváló énekesnő külön-külön már lépett fel a Kossuth-díjas zongoraművésszel a Cziffra Fesztivál keretében, együtt azonban még sosem adtak koncertet. A négy művész színpadi találkozása a jótékonysági esten a magyar zenei élet egyik kiemelkedő eseménye lesz.

Balázs János - ©Emmer László

A koncert első részében Balázs Jánostól hallhatók klasszikus művek és parafrázisok. Majd a három énekesnő váltja egymást a színpadon, akik már nem először zenélnek együtt a fesztivál alapítójával. A jól összeszokott párosok között elsőként Miklósa Erika érkezik operaáriákkal és dalokkal. Halász Judit és Kovács Kati pedig legnépszerűbb slágereiket hozzák el a Müpa színpadára.

Miklósa Erika

Az új évet és az emberi méltóságot köszöntő koncerten a művészek és a közönség azért fog össze, hogy a Magyar Hospice Alapítvány munkájához hozzájárulhassanak. A hospice nem arról szól, hogy az élet véget ér, hanem arról, hogy még tart. Hol máshol lehetne ezt méltóbb módon megélni, mint az ország legimpozánsabb koncerttermében, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Halász Judit

A Magyar Hospice Alapítvány 1991-ben jött létre. Munkájukkal a végstádiumú rákbetegeket és családjaikat támogatják. A legmagasabb egészségügyi szakmai színvonalon biztosítják a hozzájuk fordulók ellátását életük utolsó szakaszában. Céljuk, hogy a testi tünetek enyhítésével, az életminőség javításával, a lelki támogatással és a családokhoz való odafordulással ez az időszak is méltó és értékes legyen. Minden tevékenységük térítésmentes. Ahhoz, hogy ezt folyamatosan biztosíthassák, széles társadalmi összefogásra van szükségük. A Méltóság hangja koncertek sokéves hagyománya is része annak a szemléletformáló tevékenységnek, amelyet az alapítvány megalakulása óta végez. A művészek fellépésükkel, a közönség pedig a jegyek megvásárlásával támogatják a Magyar Hospice Alapítvány betegellátó munkáját.

Kovács Kati

Miklósa Erika, Halász Judit, Kovács Kati és Balázs János koncertet ad

Magyar Hospice Alapítvány javára

2024. január 18. csütörtök 19.30

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Méltóság hangja

Jótékonysági koncert a Magyar Hospice Alapítványért

Közreműködik: Miklósa Erika (ének), Halász Judit (ének), Kovács Kati (ének), Balázs János (zongora)

Részletek és jegyek itt: https://cziffrafesztival.hu/program/a-meltosag-hangja-a-cziffra-fesztivalon/