A HotelHero 1600 adag ételt készített a rászoruló családoknak

2022. 07. 03., 8:39pm
A szállodák és éttermek legutóbbi összefogásának eredményeképpen 2022.február 27-én vasárnap, összesen 1600 rászoruló jutott egy – egy tányér meleg ételhez.

by Szendi Horváth Éva

Országszerte, valamint egy pozsonyi szállodai helyszínen, összesen 16 konyhában közel 50 séf és szakács vett részt az akcióban. A pozsonyi hotellel kiegészülve a jótékonysági főzés így már nemzetközi szintre lépett.

A vidéki helyszíneken a Mirbest Cégcsoport Kft. szponzorként biztosította az alapanyagokat és a csomagolóanyagot. Az elkészült és kiadagolt ételeket vidéken és a határon túl a Magyar és a Szlovák Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei juttatták el a azokhoz az intézményekhez és családokhoz, akiknek erre a leginkább szükségük van.

A HotelHero mostani akciójának keretében a séfek Bácskai rizses húst készítettek csemege uborkával, a pozsonyi helyszínen pedig a szlovák hagyományokhoz közelebb álló babgulyás került az OZVagus hajléktalan szállólakóinak asztalára.

A budapesti helyszíneken a korábbi alkalmakhoz hasonlóan a Heti Betevő csapata szponzorálta az alapanyagokat és a kész ételt az ő önkénteseik szállították az általuk támogatott szervezetekhez.

A HotelHero nevében Zsiros-Varga Kitti köszönetét fejezte ki a résztvevő kollégáknak:

Budapesten a Courtyard by Marriott Budapest City Center, a Danubius Hotel Hélia és a HILTON Budapest séfjeinek és vezetőségének. Vidéken a Duna Wellness Hotel- Baja, Ambient Hotel & Aroma Spa-Sikonda, Corso Hotel-Pécs, Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa-Zalakaros, Novotel Szeged, Hotel Sopron, Hotel Fiume-Békéscsaba, Novotel Székesfehérvár, Colosseum Hotel Mórahalom, Hotel Európa Fit****superior -Hévíz, Residence Hotel Balaton-Siófok, Hotel Caramell -Bükfürdő és a Hotel Jogar-Balatonföldvár munkatársainak. Külön köszönet a CPI cégcsoporthoz nemrégiben csatlakozó pozsonyi Clarion Congress Hotel Bratislava munkatársainak, akik első határon túli szállodaként csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Több vidéki helyszínen is regionális összefogás alakult ki. A Novotel Székesfehérvár szállodában a Magyar Vöröskereszt alelnöke, Dr. Fábián Károly a közös főzés utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta, milyen fontos az összefogás és,hogy milyen nagy szükség van ezekre az akciókra. A Magyar Vöröskereszt számára is különleges lehetőség volt újra részt venni a HotelHero akciójában, hiszen a kezdeményezés révén azok a megyei szervezeteik is bekapcsolódhatnak a szociális segítségnyújtásba, ahol nincs intézményi ellátás vagy rendszeres, napi szintű szociális étkeztetés. Alaptevékenységük részeként minden megyében tartós élelmiszercsomaggal segítik a lakosságot, de az akciónak köszönhetően az ország számos pontján meleg ételt tudtak eljuttatni a nélkülözőknek. A határon átívelő segítségnyújtásban a Szlovák Vöröskereszt is aktív szerepet vállalt, hogy még több olyan ember lakhasson jól, akiknek ez ritkán adatik meg.