A Gazdaság Ünnepén adták át a nagydíjakat

2021. 30. 09., 12:22pm
38 pályázó 41 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet 2021-ben

 

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, szeptember 9-én, az Országház Felsőházi termében. 

Idén a védjegyhasználatot és a kitüntetést 38 pályázó 41 pályázata érdemelte ki, a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő 41 főcsoport több mint 100 témakörében meghirdetett nívós megmérettetésen.

A legkiemelkedőbb pályázatok közül 12-en, munkájuk külön elismeréseként értékes különdíjakban is részesültek. A kitüntetéseket átadta Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, és Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.

A Pályázat Kiírói Tanácsa a vírushelyzet okozta nehéz időszakban különösen fontosnak tartotta, hogy saját eszközrendszerével, a kitüntető címek elnyerésének lehetőségével segítséget nyújtson a gazdasági és a kulturális élet szereplőinek itthon és a Kárpát-régió egész területén. Az idei díjazottak között – hasonlóan az előző évekhez – többségében kis-és középvállalkozás található. Örömteli változás, hogy egyre több mikró vállalkozás kíván bizonyítani világszínvonalú produktumával a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyén.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2021-ben – a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft. írta ki és valósította meg. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat eseményeinek fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használata és vele a kitüntető cím viselése azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt. Kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű áruk előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázati rendszer célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a pályázaton megfelelő magas minőségi színvonalnak, és elősegítse a nemzetközi piacon is a versenyképességet.

 

Kiss Károlyné Ildikó az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati rendszer alapítója elmondta: „Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat márciusi meghirdetésére még erősen rányomta a bélyegét a járványhelyzettel járó korlátozás, a védekezés, a bezárkózás. Mindezek ellenére nagyon örömteli, hogy vannak olyan vállalkozások, amelyek az elmúlt hónapok viszontagságai között is növekedni tudtak, és úgy tűnik, igazi válságálló cégekké formálódtak. Fontos a pozitív példa, a pozitív üzenet! Éppen ezért mi, a pályázat kiírói a jövőbe vetett hitet szeretnénk kifejezni, azzal, hogy a koronavírus járvány következtében az egyik legnagyobb veszteségeket elszenvedő ágazat egykori ikonikus alakjának, Gundel Károly gondolatával kívánunk üzenni a pályázóknak és fogyasztóknak: „A kiválóság nem önkéntes. A minőség nem Veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt” – fogalmazott az ügyvezető igazgató.

A díjazottak többségének közel 60%-a rendelkezik már valamilyen minősítéssel. A győztes pályázók az ország kilenc régiójából érkeztek, egy pályázat pedig Erdélyből. A nyertesek 27%-a budapesti, 71%-a pedig vidéki székhelyű.

Az idei nyertesek között többségében kis-és középvállalkozás található. Pozitív előrelépés, hogy mikró vállalkozások is bebizonyították, képesek, akár világszínvonalú produktumok előállítására, szolgáltatások nyújtására. A gazdaság és kultúra területéről érkező pályázatok mintegy 11 főcsoport, több mint 50 termék/szolgáltatás típus bemutatásával mutatták meg alkotó erejüket, kreativitásukat. A győztes pályázatok több mint 88%-a a kézzel fogható termékek körébe sorolható, míg 12%-a kapcsolódik valamilyen szolgáltatáshoz.

A hagyományoknak megfelelően idén is az agráriumhoz köthető a legnépesebb pályázói csoport. A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek fontos és értékes produktumok, melyek nem csak mennyiségben, hanem minőségben is képesek felvenni a versenyt a külföldi vetélytársakkal.

Második helyen a kozmetikai termékek főcsoportjába érkezett a legtöbb pályázat. Itt a környezetkímélő megoldásokkal előállított és csomagolt, kizárólag jó minőségű természetes alapanyagok felhasználásával készült termékeket díjazták.

A ruházati termékek az egyre növekvő, tudatos vásárlói igényeknek megfelelően készültek. A bútor, lakás és irodai felszerelések személyre szabva és gyártva, generációkon átívelő, tartós megoldást jelentenek.

A díjazott építőipari szolgáltatás és technológia-fejlesztés korunk egyik legnagyobb és egyre nagyobb kihívására – a megfelelő minőségű ivóvíz biztosítására – nyújt innovatív megoldást. A győztes informatikai pályázat a kicsik és átlagostól eltérő képességekkel bíró fiatalok részére kínál oktatással egybekötött szórakozást.

A táplálék kiegészítők fontosságára az elmúlt egy esztendő is rávilágított. Az ehhez kapcsolódó nyertes pályázatoknál a gyógynövények kapták a főszerepet.

A szolgáltatások terén díjazott belgyógyászati módszertan ötvözi a mai fejlett, modern medicina, a modern diagnosztikai és gyógyszeres kutatások mellett az ősi gyógymódok, természetes hatóanyagok és hatásosságuk adta lehetőségeket.

Továbbá elismerésben részesült még egy kulturális rendezvénysorozat is, amely az elmúlt nehéz időszak ismeretében külön öröm volt a pályázat kiírói számára.

A legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerték Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát és ezzel együtt az Érték és Minőség Nagydíj Kitüntető Cím viselését. A védjegyhasználatot magyar és angol nyelvű, kitüntető oklevél tanúsítja. Jelképe egyedi Érték és Minőség Nagydíj emblémával díszített trófea.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy nemzetközileg is egyértelműen utal használójának kiemelkedő színvonalára. Feltüntetése méltán biztosítja viselőjük számára a pozitív megkülönböztetést, szimbolizálja a magyar gazdaság erősödését.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázaton sikerrel szerepelt pályázók és pályázatok számára, teljesítményük elismeréséül a kiírók külön-külön is, valamint különböző cégek, főhatóságok, civil szervezetek további értékes különdíjakat ajánlottak fel.

További információ: http://www.emin.hu