A Ford LEGO szerelőfigurái már várnak!

2019. 29. 05., 6:15pm
Egy újabb LEGO világrekord kísérlet és a Ford nagycsaládos kedvezménnyel is megvásárolható modelljei várják a családokat a KidFest 2019 rendezvényen.

Egy újabb LEGO világrekord kísérlet és a Ford nagycsaládos kedvezménnyel is megvásárolható modelljei várják a családokat a KidFest 2019 rendezvényen.

A Ford hétüléses modelljeinek bemutatásának apropóját a hétvégén ismét megrendezésre kerülő nagyszabású LEGO rendezvény, a KidFest 2019 adta, a családoknak szóló rendezvény egyik fő támogatója éve óta a Ford.

A hagyományosan nagy érdeklődésre számot tartó családi rendezvényen, a hétvégén a Millenáris Parkban a résztvevők ismét részesei lehetnek egy világrekord kísérletnek és megismerkedhetnek a Ford teljes 7 üléses portfóliójával.

Bejelentették, hogy egy minden eddiginél hosszabb, minimum 945 méter hosszú több mint 1 millió LEGO® kockából álló LEGO lánc építése a cél, a Ford támogatásával, a LEGO Store Budapest és a MomartMarketing Ügynökség szervezésében megrendezésre kerülő idei KidFest Program keretében.

A rekordbeállításban mindenki reszt vehet, aki hétvégén ellátogat a KidFest-re.

A világrekord kísérlet

A hétvégén, a KidFest 2019 családi eseményen, a Millenárison megkísérlik megdönteni a jelenlegi LEGO lánc építési világrekordot.

A cél, hogy vasárnap estére több mint 1 millió LEGO kocka felhasználásával egy legalább 920 méter hosszú LEGO lánc készüljön el.

Az első láncszemek az újságírók segítségével már szerdán elkészültek, vasárnap délutánra pedig várhatóan egy majd 1 kilométeres LEGO lánc foglalja majd el a Millenáris park nagy részét. A vállalkozó kedvű résztvevők 27darab 4 x 2 es klasszikus LEGO kocka összeépítésével készített gyűrűkből rakhatják össze a láncot.

Autók Ford módra

Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, 3 gyerekes édesapa, a Ford márkanagykövete. A hétköznapokban egy Ford Mustang Bullitt-tal közlekedik, de a hétvégén, a családdal egy vadonatúj tűzpiros Ford Galaxyval utazik.

“ A Mustang nálam régi szerelem, ahogyan sokan tudják, a garázsomban 2012 óta ott áll egy eredeti 65-ös évjáratú oldtimer Mustang. Nagy megtiszteltetés volt, amikor 2016-ban a Ford felkért, hogy legyek a legendás Mustang magyarországi márkanagykövete. Azóta már ez a 4. Mustang, amivel nap, mint nap járok. Minden percét élvezem, de kétségtelen, hogy a családdal, 3 gyerekkel és a kutyánkkal a Ford Galaxy sokkal kényelmesebb, még nekem is tartogatott pozitív meglepetéseket” – mondta el Kiss Gergely.

A Ford nagycsaládos kedvezménnyel is megvásárolható ún. 7 üléses portfóliójában egyaránt helyet kap a sportos egyterű S-Max/ Galaxy páros, a praktikus Tourneo Connect és a tágas, akár 9 üléses Tourneo Custom kisbusz is.

S-Max / Galaxy

2016-ban az új S-MAX / Galaxy párosban-ban debütált az európai piacon a Ford Adaptív Kormányzása. A modellek alacsonyabb CO₂- kibocsátásáról és kategória első menetdinamikájáról egy 1,5 literes, 165 lőerős EcoBoost benzinmotor és egy továbbfejlesztett 2,0 literes TDCi dízel erőforrás gondoskodik, ez lehet 150, 190 vagy 240 lóerős is.

A szegmensben elsőként kínált, egyetlen gombnyomásra felállítható harmadik üléssornak köszönhetően a családok könnyen válthatnak a hétüléses utastér és a tágas csomagtér között. Az autó kabinjában 32 különféle üléskombináció alakítható ki.  A karcsú és sportos külső dizájnhoz a “Dinamikus Szentély” filozófiája szerint megformált utastér tartozik a szegmens első Ford Multikontúr Üléseivel az első üléssorban, és saját klímavezérléssel a hátul ülők számára.

A vezető munkáját olyan fejlett technológiák segítik, mint az Intelligens Sebességhatároló, a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer és az Osztott Első Kamera.

A Ford először az S-Max és Galaxy modellhez kínált Intelligens Összkerékhajtást (AWD), ami észrevétlenül kapcsol az első kerékhajtás és az összkerékhajtás között, automatikusan javítva az autó úttartását és tapadását.

Ugyancsak ebben a modellpárosban mutatkozott be a Dinamikus LED Fényszóró a Vakításmentes Távfény funkcióval, és a szegmensben elsőként elérhető Ütközés Előtti Asszisztens.

Az autó komfortját még magasabb szintre emeli a SYNC3 hangvezérlésű csatlakozási rendszer, a kézhasználat nélkül nyitható csomagtér ajtó, valamint a kategória legjobb tároló helyei.

Tourneo Connect

A Ford azoknak a családoknak kínálja ezt az új autót, akik megfizethető árú, de tágas, sokoldalú és modern technológiájú járművet keresnek. A Ford újra megalkotott egy kisbuszt azoknak a családoknak, akik szeretik az aktív hétköznapokat

Az öt- vagy hétszemélyes, áruszállításra is könnyen átalakítható, sokoldalúan variálható, és könnyen vezethető Ford Tourneo Connect kínálatában most vadonatúj benzin- és dízelmotorok jelentek meg. nem beszélve egy sor vezetősegítő technológiáról, amelyek közt az alapáras Automatikus Vészfékezési rendszer is szerepel. Ez a funkció a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer része, ami egyedülálló ajánlatnak számít a szegmensben.

A Tourneo Connectből az oldalsó tolóajtóknak köszönhetően könnyű a ki- és beszállás, egyszerűen variálható az ülésrendszere és a raktere, vagyis kényelmes megoldásokat kínál a családi élethez, az új hobbik felfedezéséhez és az üzlethez egyaránt.

Rengeteg modern technológia

Az új Tourneo Connectben számos új vezetősegítő technológia működik, Opcióként Adaptív Sebességtartó Automatika is rendelhető, ami megkönnyíti az autópálya-menetet, automatikusan lelassítva az autót, ha a radar azt érzékeli, hogy a Ford előtt haladó jármű lassít. A Keresztirányú Forgalomfigyelővel kiegészített Holttérfigyelő rendszer radarral figyeli a környező járműveket, és jelez a vezetőnek, ha oldalról, az általa nem belátható területről egy másik jármű közelít.

A Sávtartó rendszer a kormánykerék rezgetésével jelzi, ha az autó kezd kisodródni a sávból, és kiegészítő kormányzási nyomatékkal segít visszatérni az eredeti nyomvonalra, a forgalmi sáv közepére.

Aktív életstílushoz tervezve

A kétféle tengelytávolsággal, öt-, illetve hétüléses változatban és háromféle felszereltséggel (Trend, Limited és Sport) megrendelhető Tourneo Connect minden vásárlói igénynek megfelel. A sokoldalúan variálható kocsibelső tágas rakteret rejt. A ki- és beszállást, illetve a rakodást két oldalsó tolóajtó segíti, és a tetősínekre sokféle rögzítő rendszer szerelhető a kerékpárok, kajakok, szörfdeszkák vagy csomagok szállításához.

Újdonságok a motorháztető alatt

Az új motorkínálat bevezetésével a vásárlók a legmodernebb erőforrások közül választhatnak. Az új, 2019-es Tourneo Connect vadonatúj, 1,5 literes EcoBlue® dízelmotorjának tervezett országúti üzemanyag-fogyasztása 7,8 l/100 km. A dízelmotorhoz egy vadonatúj fejlesztésű, 8 fokozatú automata sebességváltó csatlakozik.

Tourneo Custom 8/9 személyes kisbusz

A Ford tovább fejleszti a Ford Tourneo Custom személyszállítót. 2019 közepétől bevezetve, a modell kínálatában található egy üzemanyag-takarékos 2,0 literes EcoBlue dízelmotor, egy innovatív, új EcoBlue Hybrid hajtáslánc, valamint olyan kifinomult vezetéssegítő technológiák, mint az Aktív Parkoló asszisztens.

Az autó üzemanyag-fogyasztását – és ezzel együtt üzemeltetési költségét – akár 6 százalékkal* is csökkenti a Ford fejlett, 2,0 literes EcoBlue dízelének új, 185 lóerős változata, amely magasabb teljesítményével és 415 Nm forgatónyomatékával sokkal élénkebben mozgatja majd az akár kilenc személlyel és csomagjaikkal megterhelt járművet.

A felfrissített Tourneo Custom lesz a kategória első modellje, amely 48 voltos mild hibrid technológiával is megrendelhető, tovább csökkentve ezzel az autó üzemanyag-költségeit. Az új EcoBlue Hybrid változat várhatóan további 3 százalékkal fogyaszt majd kevesebbet (WLTP mérés szerint), és előnyei különösen az araszoló városi forgalomban mutatkoznak meg.