A Dohnányi Zenekar mozgalmas időszaka

2019. 05. 11., 10:10am
Filmpremier, koncert a Budapest Arénában, ezek az idei év végi legfőbb események a zenekar életben. Az újév is koncertekkel nyit.

Filmpremier, koncert a Budapest Arénában, ezek az idei év végi legfőbb események a zenekar életben. Az újév is koncertekkel nyit.

Élet, öröm, zene - Hollerung Gábor és a BDZ

Szimfonikus dokumentumfilm
A BDZ és Hollerung Gábor közös életéről, hétköznapjairól, küzdelmeiről, csodáiról, zeneiségéről szóló szimfonikus dokumentumfilmjében Sólyom András a kulisszák mögé kalauzolja a nézőt. Oda, ahol a zenészek, az irodisták, a „főnök” emberként is megjelenik. Az ismert és elismert operatőr, rendező – aki egyben a film társproducere is a zenekarral karöltve – Élő Nóra, a BDZ mecénása felkérésére és ötlete nyomán kezdett el forgatni a próbákon és koncerteken tavaly, a 25 éves jubileum apropóján.

Rengeteg felvétel készült, András pedig a zenekar „foglya” lett. Több mint egy éven át velük élt, lélegzett, utazott, ugyanazt a próbajelenetet vagy akár koncertjelenetet több kameraállásból, több nekifutással is rögzítette. Célzottan, tervezetten beszélgetett zenészekkel, szervezőkkel, és végül hosszú, fáradalmas munkával összeállított a sok nyersanyagból egy pörgős, lendületes, izgalmas mozit.

A BDZ abban bízik, hogy aki megnézi a filmet, közelebb kerül a zenekarhoz, megérti, megérzi a BDZ-jelenséget, a BDZ-örömzenélés titkát.

Premier: 2019. november 9., 15:30 – Uránia

Igazából karácsony - szimfonikus koncert-show
2019. december 28. , 19:00 – Papp László Budapest Sportaréna

A Budafoki Dohnányi Zenekar a tavalyi hagyományteremtő bevezetés után idén december 28-án is „igazából megünnepli a karácsonyt”!

Ezen az estén a Papp László Budapest Sportaréna egy valódi szimfonikus koncert-show-nak ad otthont, amely izgalmasan ötvözi a zenét a tánccal és a vizualitással, ünnepi kikapcsolódást nyújtva gyermeknek és felnőttnek egyaránt. A legnépszerűbb nemzetközi karácsonyi dallamok csendülnek fel a klasszikus zene és a pop világából. A koncertshow-t látványos légtornász- és tánc-betétek, valamint vetítés teszi még fergetegesebbé. Az est meghívott vendége Tompos Kátya.

A BDZ karácsonyi koncertjével  sok ezer nehéz sorsú kisgyerek karácsonyát segíti szebbé varázsolni, így támogatva a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akcióját.

Újévi koncert – 2020
2020. január 11. 19:30, Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A BDZ már tradíciónak számító Újévi koncertjét január 8-án tartja a Müpa-ban. Az újesztendő hagyományosan kiemelkedő kulturális eseménye a Budafoki Dohnányi Zenekar újévet köszöntő hangversenye, amelyre az együttes mindig valamilyen különlegességgel, meglepetéssel készül.

Ezúttal is komoly komolytalanságokkal, féktelen jó hangulattal, zenei sziporkákkal kívánják elkápráztatni a közönséget.

Aranybál 2020

Klasszikus bál modern köntösben, gyakorlott és kezdő bálozóknak
2020. február 8., Pesti Vigadó - Díszterem

2020 februárjában immár negyedik alkalommal rendezi meg a BDZ fiatalos, csillogó, sokszínű társasági eseményüket, gyakorlott és kezdő bálozók számára. Idei évadukban is arany- és ezüstasztalokkal várják vendégeiket, előre kiválasztható helyekkel, asztalfoglalásokkal. A mostani bál sztárvendége Roby Lakatos hegedűművész, akivel már több, rendkívül sikeres közös koncertet adtak. Most is lesz klasszikus zenei nyitókoncert, ötfogásos vacsora, big band zene és számos BDZ-kamarezenekari formáció.

BDZ Pártolói Klub

Azoknak, akiknek szívügye a Budafoki Dohnányi Zenekar

A BDZ Pártoló Klub célja a Budafoki Dohnányi Zenekar működésének támogatása, valamint a zenekar és a zenekarhoz kapcsolódó személyek által megvalósítandó kulturális tevékenységek létrejöttének segítése, azok keretbe foglalása.

A Klub tevékenysége összefonódik a frissen létrehozott BDZ Alapítvány működésével. A zenekar örömmel fogadja a kisebb támogatásokat is, de szintén szívesen veszi cégek érdeklődését.

A BDZ Pártolói Klub tagjait a zenekar közelebb vonzza saját működéséhez, olyan zenekari kapcsolódási lehetőségeket ajánlva a pártolóknak, amelyek izgalmas, érdekes színt vihetnek támogatók életébe, hétköznapjaiba, zenei élményeikbe egyaránt.