A Dal 2021 első válogatója Ilyen volt

2021. 02. 02., 4:45pm
Szőke Nikoletta tarolt előadásával az első válogatóban. A zsűri pontszámai alapján az énekesnő végzett az élen a tíz produkció közül.

Szőke Nikoletta tarolt előadásával az első válogatóban. A zsűri pontszámai alapján az énekesnő végzett az élen a tíz produkció közül.

A riportban azt mondta Niki, hogy a férjével nem tervezték a közös fellépést ebben a dalban. Habár Barcza Horváth József benne volt a készítésében, „nem írta bele magát a zenekarba”.

Nagy Feró a show végén azt állította, hogy visszafogott volt zsűritagként. Ugyan a Tortuga dalát együtt énekelte a zenekarral, mégis

Galda Levente számát díjazta jobban. Miért is? Mert - szerinte - egy új dolog született a pop a rock és a népzene ötvözetével.

A Tortuga értékelte a show-t és a táncos lányokat. Azt mondták, nehezen engednek be maguk közé bárkit, annyira együtt van a banda, ettől függetlenül szinte el sem hitték, hogy bejutottak.

Biztosan az elődöntőbe kerül Szőke Nikoletta, a Tortuga, Galda Levente, Hajdu Erik és Mudfield.

Példaképek, nagy mesterek:

Balázs Fecó emlékére készült egy klip, ezzel nyitott a műsor. Az Ugye, nem hiszed el című szerzeményben A Dal mind a negyven fellépője énekelt. Megmutatták tiszteletüket a legendás zenész, zeneszerző – énekes iránt, aki mindig támogatta a fiatal tehetségeket. Felemelő érzés volt a klip összeállítása, az énekesek felvonultatása, a dal magával ragadó előadása a csodálatos helyszínen. A produkció végül a show színpadán fejeződött be.

Felemelő, megható érzés volt a klip összeállításában az énekesek felvonulása, a dalok magával ragadó előadása a csodálatos helyszínen. A produkció végül a show színpadán fejeződött be.

In Memoriam Bergendy

Az ítész és a tavalyi döntős A Dal 2021 színpadán. Páratlan módon emlékeznek meg a tavaly elhunyt Bergendy Istvánról A Dal 10. évadának első élő show-jában.

Szombaton Vincze Lilla és Ember Márk előadásában a Liszt Ferenc-díjas zenész slágereiből hallhatnak összeállítást a dalválasztó nézői.

Medveczky Balázs, A Dal 2021-nek otthont adó Duna Televízió csatornaigazgatója a műsorelem jelentőségéről akképpen fogalmazott, hogy „Magyarország egyetlen dalversenyének a szerzemények adják az esszenciáját. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy a hazai zenei élet legendás zeneszerzőjének munkássága előtt tisztelegjünk.”

A jubileumi műsor zsűritagjának és A Dal 2020 döntősének közös produkciójában ismerős örökzöldek csendülnek fel, ezzel visszaidézve az énekes emlékét, hiszen „A Dal nemcsak az újról szól, hanem azokról a nagy mesterekről és példaképekről is, akik valamennyi generáció számára óriási értéket jelentenek” – vélekedik Vincze Lilla. Az eMeRTon-díjas énekesnő elárulta, hogy a fellépést több okból is felemelőnek tartja: „Bergendy Istvánhoz személyes kötődésem van: 1986-ban az Interpop Fesztiválon ő volt az első, aki gratulált nekem. Emellett egy olyan tehetséggel énekelhetek, aki már bizonyított ezen a színpadon.” A tavalyi döntős vendégfellépőként való visszatérése még különlegesebbé teszi az első adást.

Ember Márk 2020-ban Tovább című szerzeményével a döntőig menetelt, a zsűri szavazatai alapján bekerült a legjobb 4 produkció közé. „Versenyzőként nagyon izgultam, most még jobban – kezdte nevetve a fiatal zenész – főleg, hogy Vincze Lilla partnere lehetek, aki előző évben még az ítészem volt. Ez egy őrülten jó érzés és megtiszteltetés, amit A Dalnak köszönhetek. Ezért is tanácsolom a mostani mezőnynek, hogy bátran mutassák meg önmagukat és a zenéjüket az országnak, mert ez egy csodálatos lehetőség. Én megerősítést kaptam abban, dolgom van a zenével és a dalszerzéssel.”

A Dal 2021 – január 30-tól hét héten át szombat esténként a Duna Televízió műsorán 19.35-kor.

A Dal 2020 döntő foto: MTVA\Kaszner Nikolett