A 10. Paloznaki Jazzpiknik fesztiválhimnusza

2022. 26. 07., 10:22pm
„A zene benned” című Jazzpiknik fesztiválhimnuszt idén a Random Trip jegyzi, Dárdai Blanka és Vavra Bence énekével kiegészülve.

 

A dal egy laza, nyári életérzésben adja át a zenében rejlő segítőerőt, ami közös támaszunk a mai világban. A pozitív vibe-okat sugárzó dalra mezítláb, pezsgővel a kézben táncolnak majd a piknikezők a Balaton-parti domboldalon, így ünnepelve az életet és a piknik 10. születésnapját.

Vavra Bence, Szepesi Mátyás, Dárdai Blanka és Delov Jávor

A zenei alapötlet Delov Jávoré, a producer Gerendás Dániel, a himnusz dalszövegét Szepesi Mátyás írta, aki nemrégiben kapta meg „Az Év Könnyűzenei Szövegírója” díjat az Artisjus díjátadó gáláján.

„A zene mindig itt van benned, hogy megszelídítse a csendet” – emelte ki Szepesi Mátyás a dalból – „a zene egy kapaszkodó, egy segítőerő a mai világban”.

Az ízig-vérig nyári dal tökéletesen passzol a Jazzpiknik hangulatához. Egy laza, pozitív életérzést ad át, amire mezítláb, pezsgővel a kézben fognak táncolni a piknikezők a Nagyszínpad előtt.

A dalhoz látványos videó klip készült a Balaton-felvidék jellegzetes, varázslatos tájain. Jól tükrözi a Jazzpiknikre jellemző stíluskavalkádot, merész párosításokat, és kihangsúlyozza az együttzenélés örömét.

A piknik első himnuszát a Fábián Juli & Zoohacker páros jegyezte. Juli szorosan kapcsolódott a Random Triphez, számtalan megismételhetetlen koncertélményt adva a közönségnek. „Fábián Juli a Jazzpiknik fontos szereplője volt, kisugárzása és személye nagyon sokat tett hozzá, hogy a piknik olyan legyen, amilyennek most ismeritek. A dal ilyen formában megemlékezés és tisztelgés is Juli előtt” – emelte ki Valde Orsolya, fesztiváligazgató.

A Random Trip hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége: műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozataiban a hazai könnyűzene legkülönbözőbb műfajokból érkező előadói lépnek fel. Sokszor meglepő összeállításokban vonják be egymást a legváratlanabb zenei kalandokba. A 2008/2009 fordulóján, budapesti klubokból indult, heti rendszerességgel megtartott klubest mára kinőtte saját kereteit: Budapest legnagyobb koncerthelyszínein, jazzfesztiválokon, a nagy nyári zenei fesztiválokon és a legjobb vidéki klubokban is szívesen látott vendég. A fellépők sorában pedig rendszeresen megtalálhatóak nemzetközi sztármuzsikusok.

A sorozat vezéregyénisége Delov Jávor dobos és DJ Q-Cee, akik körül minden alkalommal változó összetételű társaság zenél. Ezúttal Dárdai Blanka és Vavra Bence feat-el a formációval. Dárdai Blanka nevét a 2019-es X-Faktor révén ismerhette meg az ország.

Gerendás Dani

Majd A Dal c. produkcióban szerepelt Gerendás Danival írt közös számukkal, a Senkié-vel.

2020-tól Brenka néven alkot, számos saját dalt jelentetett meg.

Vavra Bence a 2018-as A Dal középdöntőjébe jutott Satellites című számával, amelyre a világhírű DJ, Quentin Mosimann is készített egy remixet. Dolgozott együtt Gál András MEDIX-szel, Temesi Bercivel, a nemzetközileg is elismert Kozma Katával, illetve a WellHello-ból ismert Csöndör László „Diaz"-zal is. Utóbbi kettővel közös szerzeményük a „Szótlanság" című dal, mely a 2019-es A Dal döntőjébe jutott. Nemrégiben Vavra Bence nyerte meg a Sztárban Sztár nyolcadik évadát.

„A zene benned” című dal a 10. Paloznaki Jazzpiknik fesztiválhimnusza, melyet augusztus 6-án, szombaton hallhat majd a nagyközönség a Nagy Találkozások Nagyszínpadon. Az est folytatásában a világhírű Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience formáció látogat el a dűlőbe, majd az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

Négy színpadon több mint 40 koncerttel, a festői szépségű Balaton-felvidéken a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a jubileumi Paloznaki Jazzpikniken!

A himnusz alkotói:

Dárdai Blanka

Delov Jávor

DJ Q-Cee

Szepesi Mátyás

Vavra Bence

Producer, mixing, mastering: Gerendás Dániel

A zene benned klip:https://www.youtube.com/watch?v=uPlBkjjk9UM

Klip: Ambient Pictures, Tuza Norbert

A zene benned: https://open.spotify.com/album/0fvXCCQsR4MKMWsMNf5K59

Fotó:: Ambient Pictures

További információ: https://jazzpiknik.hu