5+1 tipp a babalábakért

2020. 24. 07., 4:20pm
Beszerezted életed nyári cipőkölteményét, és alig várod, hogy felvonulhass benne? Ám a reggeli rohanásban észre sem veszed, hogy szabadon hagyott lábfejed eléggé kiábrándító látványt nyújt.

Beszerezted életed nyári cipőkölteményét, és alig várod, hogy felvonulhass benne? Ám a reggeli rohanásban észre sem veszed, hogy szabadon hagyott lábfejed eléggé kiábrándító látványt nyújt.

Amit eddig a zárt cipők jótékonyan elfedtek, nyáron többé nem takarja semmi, és nem érted, hogy az érdeklődő szemek mit vizslatnak a lábadon… Ilyenkor persze megfogadod, hogy megveszed a legdrágább lábápolási szereket, pedig naponta pár perc és néhány apró trükk is elég a szép eredményhez. Arról nem is szólva, hogy valamilyen különös oknál fogva meglepően sok pasinak fontos az esztétikus női lábfej… A Parasoftin most összegyűjtött 5+1 tippet az elragadó lábakért.

Le a nyári virgácsokkal!

A nyári időszakban általában, kizárólag a bőrvédelemre koncentrálunk, és szinte észre sem vesszük, hogy a lábaink mennyivel kedvezőtlenebb feltételeknek vannak kitéve, mint a zárt cipős időszakokban. Egy kis odafigyeléssel azonban könnyen, egészségesen, frissen és gyönyörűen tarthatjuk lábainkat a legnagyobb melegben is.

1. Rendszeres hidratálás: kulcslépés a megfelelő lábápolásban. Mint ahogyan testünk többi része, a talpunk is könnyen veszít vízkészletéből, ha nem figyelünk a folyamatos pótlásra. A zuhanyzás utáni hidratálással azonban könnyen elkerülhetjük a nem kívánatos bőrszárazságot, amely leginkább a sarkon feltűnő, és határozottan rontja az összképet.

2. Le a bőrkeményedésekkel! Nincs bosszantóbb, mint a strandra menetel előtt szembesülni az utálatos bőrkeményedésekkel a talpakon. Szerencsére, a bőrhámlasztó zoknikkal könnyedén elkerülhetjük az ilyen helyzeteket. Ezek ugyanis eltüntetik az elszarusodott réteget, és bababőrt varázsolnak. Érdemes a zoknit már 10-14 nappal strandolás előtt bevetni, hogy az elhalt hámsejtek garantáltan eltűnjenek, és csak a bársonyos, puha láb maradjon.

3. Amit a körömlakk se fed: tudjuk, hogy van az a lakkozott lábköröm, ami az ápolatlanság érzetét nyújtja, és nem azért, mert pattogzik…

A fedetlen lábak a nyári melegben gyorsan koszolódnak, könnyen megkeményedik a bőr a körömágyon, és ezek bizony nagyon látványos esztétikai problémák. Szánj gyakrabban időt nyáron a pedikűrre! Ha ügyes vagy és vannak erre alkalmas eszközeid, megfelelő bőrpuhítás után megszabadulhatsz a körömágy csúfságaitól.

4. Izzadó talpak: kínos és ciki, de a jelenség létezik, főleg a nagy melegben. Nyáron a hintőporozás túl látványos, de, ha esténként veszünk egy kellemes teafilteres lábfürdőt (3-4 filter egy lavórnyi vízben), viszonylag rövid időn belül orvosolhatjuk a problémát.

5. Lábduzzanat a melegben: aki egyébként is hajlamos az egész napi talpalás után a vizesedésre, a nyári melegben ez csak fokozódik.

A nap végén mintha ólompáncél lenne a vádlin, a bokán és a lábfejen, és csak reggelre enyhül az érzés. Érdemes napközben többször felpolcolni a lábat, nem túl szorosra csatolni a szandált, és többször tudatosan megmozgatni, nyújtani a lábszárat. 

+1. Lábfürdő a jó közérzetért: a nyári melegben üdítően hat egy hűvös lábfürdő. A lábáztatás nem csak a bőr felfrissülését és a hőleadást segíti, de el is lazulunk tőle egy hosszú nap végén.