25 éves jubileumát ünnepli a Lord of the Dance

2022. 18. 10., 5:36pm
A hazai közönség öt magyar városban láthatja őket.

 

A világ legnépszerűbb táncshow-ja, a Michael Flatley által létrehozott Lord of theDance 25 éves jubileumát ünnepli!

A jeles évforduló alkalmából egy különleges európai turnéra indulnak, melynek keretében Magyarországon is fellépnek.

A hazai közönség öt magyar városban, 2023. május 12-én Győrben, 13-án Szegeden, 14-én Budapesten, 16-án Veszprémben és 17-én Debrecenben láthatja őket.

Magyarországi állomások:

2023. május 12. (péntek), 19.00 – Győr, Audi Aréna

2023. május 13. (szombat), 19.00 – Szeged, Pick Aréna

2023. május 14. (vasárnap), 19.00 – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna

2023. május 16. (kedd), 19.00 – Veszprém, Veszprém Aréna

2023. május 17. (szerda), 19.00 – Debrecen, Főnix Aréna

 

„Semmi sem lehetetlen, kövesd az álmaidat!”A Lord of theDance produkció Michael Flatley ezen gondolatával kezdődött, elhatározta, hogy színpadra állítja a legnagyobb ír táncshow-t. A nemzetközi hírnevet a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perces táncjelenete hozta meg neki. Ezzel rögtön berobbant a köztudatba, s létrehozta a Lord of theDance produkciót.

A lendületes, energiával teli show, a tánccal elmesélt történetével, a fantasztikus koreográfiájával és a különleges zenéjével, világszerte elkápráztatta a közönséget. Az előadás túllép életkorokon, kultúrákon és nyelvi határokon, egytől egyig elvarázsol minden nézőt, s magával repít abba a mitikus világba.

A produkció megszámlálhatatlan elismerést tudhat magáénak, világszerte színházi rekordokat döntött meg. Az 1996-os bemutató óta több mint 60 országban, több mint 1000 helyszínen, több mint 600 millió ember látta. Mára a világ egyik legsikeresebb táncprodukciójaként írta be magát a történelembe.

A 25 éves jubileum alkalmából a rajongók az előadás egy megújult változatát láthatják, lélegzetelállító koreográfiákkal,új kosztümökkel és a legkorszerűbb látványtechnikai effektekkel.

A tánckarban a világ negyven legkiválóbb táncosa kápráztatja el a nézőket  Michael Flatley rendezésében, és Gerard Fahy zeneszerző zenéjének kíséretében. A megújult előadás egyszerre ötvözi a hagyományokat és az újszerűséget úgy, hogy közben megtartja az ír tánc sugárzó erejét.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy újra bemutathatjuk a Lord of theDance show-t. Úgy érzem, hogy 25 éves történelmünk egyik felejthetetlen turnéja lesz ez. Bízok benne, hogy a produkció megérinti az emberek lelkét és mosolyt varázsol mindenki arcára” – mondta Michael Flatley.

A látványos előadás 2023-ban Győrben, Szegeden, Budapesten, Veszprémben és Debrecenben ejti ámulatban az ír tánc és muzsika szerelmeseit.

Jegyek: https://lord-of-the-dance-turne-2023.broadway.hu/