23. ARC plakátkiállítás

2023. 25. 09., 10:59am
Budapest 150. születésnapja alkalmából ARC+ pályázat is indult

 

by Szendi Horváth Éva

Budapest Tuning

Október 8-ig látogatható a 23. ARC, Budapest legnagyobb köztéri plakátkiállítása. A főváros 150. születésnapja alkalmából külön ARC+ pályázat is indult, illetve három városi programokat és helyszíneket népszerűsítő alkotás is helyet kapott a kiállításon.

A plakátoknak az ARC+ különdíjra a Mi lesz Budapesttel a következő tizenöt évben? kérdésre kellett reflektálniuk. Az alkotóknak azokat a változásokat vagy állandóságokat kellett bemutatniuk, amelyek szerintük várhatóak tizenöt éven belül.

Ebben a kategóriában Csekk Istvánt „Tömörített járatok”, Lengyel Nóra Emesét „Legyek”, Bencsik Íriszt „Sokszínűek vagyunk”, Mátéfy Liliánát és Oláh Viktóriát, „Azt mondták, így nem lesz melegünk”, Sárközi Regina Inezt „Pad” és

Nagy Attilát „Stadionok Metróállomás” című művéért díjazta a zsűri.

A nyertesek pénzjutalomban, a Budapest Kártyának és a Budapesti Tavaszi Fesztivál vouchernek köszönhetően fővárosi élményekben is részesülnek.

A kiállításon helyet kapott három budapesti programokat népszerűsítő plakát is. A Budapest Tuning a fővárosiakat hívja ötletelni, hogy a város eddig még felfedezetlen helyein valósítsák meg álom-projektüket.

A plakátok között megjelenik Budapest szimbóluma, a nemrég felújított Lánchíd is..

A harmadik plakát a főváros legendás helyszíneire hívja a látogatókat, miközben összefoglalja, miért is érdemes elmenni a Havannára, a Wekerle-telepre, a Vajdahunyad-várhoz vagy például a Nagymező utcába.

A Budapest150 emlékév összes programját megtalálod a 150.budapest.hu oldalon!