2023 – Tripla jubileum

2023. 03. 04., 1:57pm
Leslie Mandoki stúdiója 40 éves, a Mandoki Soulmates 30, és 20 éves az együttműködés az Audi&Volkswagen Group-al

 

Az AUTO BILD, Európa legnagyobb autós magazinja kiemelte Leslie Mandoki zeneszerző kivételes tehetségét, amely már 20 éve erősíti az autóipar és a zenei világ közötti művészeti kapcsolatot és innovációt.

Leslie Mandoki, a magyar származású világhírű zeneszerző és producer, Európa legnagyobb autó magazinjától, az Auto Bildtől, figyelemreméltó elismerésében részesült az Audi&Volkswagen AG zenei igazgatójaként töltött 20 éves évforduló alkalmából. Az Auto Bild kiemeli Leslie művészi sokoldalúságát és zenei kreativitását, amivel hozzájárult az Audi és Volkswagen márkák emocionális imázs kialakításához.

Kodiaq world premier

Leslie 2003-ban csatlakozott az Audi & Volkswagen Group-hoz, és azóta is folyamatosan azon dolgozik, hogy a zene és az autóipar közötti kapcsolatot szorosabbá tegye. Mandoki tevékenysége olyan területeket is felölel, mint a filmzenék, az autó-show-k, a nagy világbemutatók világsztárokkal és az elektro mobilitás hangzási esztétikájának megteremtése. Évente több mint 280 reklám, -rövidfilm zenét komponált. Valamint megtervezte és előadta az Audi és a Volkswagen óriás show-jait a világ számos pontján, mint például Shanghaiban, Pekingben, New Yorkban, Detroitban, São Pauloban, Los Angelesben, Párizsban, Genfben, Frankfurtban és más világvárosokban….

Lionel Richie és Leslie

Itthon kedvesen tudják, hogy Leslie zenés-autós kapcsolata több mint 22 éve indult, amikor Lionel Richie-nek készített zenei hangzást az SL Mercedes autókhoz. Mostanra már ő a felelős komponista és hangzás dizájner az Audi Welcome music-ért és az összes Volkswagen elektromos autóban megtalálható (külső- belső) hangzásáért.


Mindig is érdekeltek az autók …azok zenei hangzásai, és nagyon büszke vagyok, arra, hogy pesti srácként az Audi - Volkswagen AG zenészeként hozzájárulhatok az autóipar és a zenei ipar közötti kreatív művészi kooperációhoz.”-nyilatkozta Leslie- "Amikor az Audinak írtam a 100. születésnapjára egy szimfóniát odajött hozzám:  Karl-Heinz Rummenigge... (pont Wolfgang Porsche barátom mellett ültem) hogy gratuláljon, és azonnal  fel is kért, hogy írjam meg az FC Bayern himnuszait, de ez már egy másik történet..."

Leslie egyedülálló látásmóddal rendelkezik arra vonatkozóan is, hogyan lehet az autóiparban az élményt a zenével kombinálni.